FK SARAJEVO

Feđa Dudić za "Avaz": Napravili smo ogroman pomak

Nažalost, prvenstvo za nas neće brzo početi, otkriva trener Sarajeva

Feđa Dudić. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

5.7.2022

Fudbaleri Sarajeva danas će u Celju (18.30 sati – stadion Z'dežele) odigrati kontrolnu utakmicu protiv istoimenog slovenačkog prvoligaša, s kojom će završiti finalni dio priprema. Već sutra izabranici Feđe Dudića, nakon desetodnevnih priprema u Rogaškoj Slatini, vraćaju se u naš glavni grad.


Sve po planu

- Ide dosta dobro, zadovoljan sam - rekao je Dudić u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Dvije dosadašnje test utakmice (Iskra Danilovgrad 7:1, TSC 1:1 – op.a.) pokazale su da ćemo težiti nekom drugom načinu igre, što su igrači jako dobro prihvatili.

U razgovoru sa fudbalerima bordo tima saznali smo da im se izuzetno dopada novi trenažni proces, koji je donio novi šef struke.

- Sada smo puno više pred golom protivnika, stvaramo dosta prilika, a onda i igračima - samim tim, raste samopouzdanje. U dvije utakmice postigli smo osam golova, ali i stvorili sigurno dvadesetak šansi. To je sigurno ogroman pomak u odnosu na Sarajevo kako je izgledalo posljednjih godinu, a pogotovo zadnju polusezonu, izuzev nekih utakmica koje su bile dobre. Ali, njih je nažalost bilo jako malo. Još se privikavamo jedni na druge, ali mislim da sve teče po planu. Čak i malo brže od očekivanog igrači su prihvatili moje ideje i rade onako kao ja to želim, analizira novi šef koševske struke.

Kako smo saznali u razgovoru sa Dudićem, veću minutažu protiv Celja će dobiti igrači koji su do sada, kako kaže, igrali malo manje, a očekuje prve nastupe Vlatka Drobarova i Muse Muhameda (Muhammed).


Nove provjere

- Vidjet ćemo još koliku će dobiti minutažu, nećemo ih sigurno previše opteretiti. Inače, to je još jedna jako dobra provjera. Celje je u zadnjoj utakmici pobijedilo (2:1) hrvatskog prvoligaša Goricu, na tu utakmicu smo poslali našeg pomoćnog trenera... Slovenci su je sigurno ozbiljna ekipa, tako da ćemo i mi tako pristupiti utakmici. To će nam biti možda i najjača provjera do početka prvenstava, jer u generalnoj probi imamo GOŠK. Ali, izgleda da će naš početak prvenstva biti prolongiran, tako da ćemo tražiti još neke protivnike. Naime, imamo neke najave da bi Tuzla City mogla odgoditi našu utakmicu u 1. kolu (zbog obaveza u Evropi), a vjerovatno i Borac u 2. kolu, otkriva Dudić i dodaje:

- Prvenstvo, nažalost, za nas neće početi brzo. No, za nas je u ovom trenutku jako važno da imamo jako dobar zdravstveni bilten – zaljučio je prvi koševski strateg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.