SLUČAJ LEVANDOVSKI

Bajern poslao surovu poruku Barceloni: Ne prihvatamo nikakve rate

Bavarci su već odbili dvije ponude Barse za Poljaka, a još nisu poslali odgovor na treću koja iznosi 40.000.000 eura, plus 5.000.000 kroz bonuse

Robert Levandovski. Arhiva

Er. B.

6.7.2022

Navikao je Bajern našeg Hasana Salihamidžića da u Njemačkoj uzme sve što poželi, da dovodi i kapitalce iz najjačih evropskih klubova (Vidal, Ernandez, Sane, Mane...), ali i da se rijetko ko usudi da njemu otima igrače.


Operacija Levandovski

Ipak, i to je počelo da se dešava u posljednje vrijeme. Prvo sa Tijagom Alkantarom, potom sa Davidom Alabom, a sada i sa Robertom Levandovskim. Barcelonin plan da otme Bajernovu najveću zvijezdu je u jednom trenutku djelovao kao savršen, ali se sve oteglo jer je gigant iz Minhena revoltiran takvim ponašanjem najboljeg igrača i katalonskog kluba.

Kada je Barsa počela operaciju Levandovski, djelovalo je da će joj oko 30.000.000 eura biti dovoljno za kupovinu igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora i uskoro će napuniti 34 godine. Uostalom, Bajern je po sličnom receptu kupio tri godine mlađeg Manea iz Liverpula. Ali, Bajern je riješio da iscijedi Barcelonu za Levandovskog i da ih joj maksimalno zagorča život.

Bavarci su već odbili dvije ponude Barse za Poljaka, a još nisu poslali odgovor na treću koja iznosi 40.000.000 eura, plus 5.000.000 kroz bonuse. Bajern ostaje čvrst pri stavu da neće pustiti Levandovskog ispod 50.000.000 eura. Čak i po cijenu da ga izgubi za džabe narednog ljeta. I ne samo to, već su Bavarci poslali Kataloncima prilično surovu poruku bez mnogo poštovanja: 

- Ne prihvatamo nikakve rate! Sve pare odmah jer kako vi poslujete, nećete ni postojati za dve-tri godine.

Jasno je da se Barcelona neće ugasiti koliko god da je situacija dramatična, ali ovo dovoljno o poštovanju koje je izgubila u Minhenu. Bajern joj ovo neće zaboraviti...


Prozivka u Minhenu 12. jula

Igračev agent Pini Zahavi je zvao Bajernovog direktora Hasana Salihamidžića i apelovao da se klub urazumi jer je Barsina ponuda više nego korektna s obzirom na situaciju. Međutim, Zahavi i nema baš neki ugled u Minhenu otkako im je za džabe odveo Davida Alabu u Real i tada ga je Uli Henes opisao kao „pohlepnu piranu“. Bajern krivi Zahavija i za "slučaj Levandovski", jer je on vršio pritisak da igrač ne prihvati novi ugovor u Minhenu.

Pripreme njemačkog šampiona počinju 12. jula i klub je poručio da Levandovskog očekuje kao i sve ostale prvotimce. Poljak trenutno ljetuje u Španiji gdje se sastao sa Barsinim trenerom Ćavijem i čeka na rasplet pregovora. Pominje se i da je spreman da stupi u štrajk i da se ne pojavi na početku priprema. U tom slučaju mu odmah slijeduje kazna u visini od mjesečne plate od oko 1.800.000 evra. Neko će morati da popusti...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.