ČEMPIONŠIP

Ahmedhodžić nakon potpisa za Šefild junajted: Trener Lester jedan je od razloga zašto sam ovdje

Osjećaj je nevjerovatan. Bila su ovo tri naporna dana, mnogo testiranja, ali sjajan je osjećaj biti ovdje sa ostalim igračima, kaže bh. stoper

Ahmedhodžić u novom klubu. TWITTER

M. K.

6.7.2022

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić karijeru će nastaviti u dresu Šefild junajteda, a nakon što je prošao ljekarske preglede i potpisao, danas je i predstavljen od strane novog kluba.

Nakon potpisa Anel u izjavi za engleske medije nije krio oduševljenje.

- Osjećaj je nevjerovatan. Bila su ovo tri naporna dana, mnogo testiranja, ali sjajan je osjećaj biti ovdje sa ostalim igračima. Igrači su me sjajno prihvatili, rekao je Ahmedhožić i otkrio da je pomoćni trener kluba Džek Lester (Jack Lester) jedan od razloga zašto se odlučio da dođe u Šefild.

- Lester je jedan od razloga zašto sam ovdje. Sjajno smo sarađivali dok sam bio u Notingem Forestu. Često je znao povisiti ton na mene, ali to je ono što mi je bilo potrebno. Shvatio sam nakon određenog vremena da je naša saradnja bila nevjerovatna. Mislim da ćemo u budućnosti sarađivati još bolje, rekao je naš reprezentativac.

Ahmedhodžić je otkrio i zašto nije u januaru stigao u Englesku.

- Izabrao sam da u januaru idem u Bordo. Smatram da je to bilo dobro iskustvo za mene i sada sam sretan što sam stigao ovdje, zaključio je naš stoper.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.