KONFERENCIJSKA LIGA

Ofanzivac Tuzla Cityja Mladen Veselinović za "Avaz": Nije bilo lako jer protivnik je igrao totalni bunker

Kako vrijeme prolazi, sve ćemo se više upoznavati između sebe i biti jači kolektiv, smatra Veselinović

Veselinović je Tuzlake pojačao početkom ove godine. TUZLA CITY

Piše: M. K.

8.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja gostovali su sinoć u San Marinu kod ekipe Tre Penea u pretkolu Konferencijske lige.

Naš klub je u San Marino stigao u ulozi velikog favorita, ali na terenu su stvari izgledale drugačije. Istina, Tuzlaci su dominirali, pogotovo u nastavku meča kada su domaćini napravili bunker pred svojim golom.

Do pogotka je bh. tim stigao tek u 91. minuti kada je Salko Nargalić pogodio za 0:1, a nedugo potom isti igrač postiže i drugi gol za konačnih 0:2.


Nedostajalo sreće

Jedan od iskusnijih u timu, Mladen Veselinović, u razgovoru za portal "Avaza" ističe "kako lopta prosto nije dugo htjela u gol", a nervoza se sigurno pojačala nakon promašenog penala Mehanovića desetak minuta prije kraja meča.

- Na početku smo uspostavili kontrolu i vidjeli da smo dosta kvalitetnija ekipa. Imali smo nekoliko dobrih šansi, ali lopta nije htjela u gol, pa se stvorila neka i nervoza. Svjesno se protivnik vratio u svoju polovicu terena, igrali u doslovno u 16 metara što je veoma teško probiti, priča nam Veselinović, koji je ekipu pojačao početkom ove godine.

Srećom, Tuzla je na kraju, ipak, slavila i sa solidnom prednošću će ugostiti sastav Tre Penea, a ako izbace sastav iz San Marina za protivnika im stiže mnogo snažniji Alkmar iz Nizozemske.

U timu očekuju da će tim zaigrati mnogo bolje u narednom periodu, jer još mnogo toga treba popraviti na terenu za dobar početak nove sezone Premijer lige BiH.

- Naravno da očekujemo da budemo bolji u narednom periodu. Jer, kako vrijeme prolazi, sve ćemo se više upoznavati između sebe i biti jači kolektiv, smatra Veselinović.

Zrinjski ima šansu

O nastupima ostalih bh. klubova u Evropi, Borca koji je pobijedio B36 Toršavn (2:0), te Zrinjskog koji je sa Šerifom remizirao (0:0), Mladen kaže:

- Sigurno da je sve otvoreno i da Zrinjski ima realne šanse za prolaz. S druge strane, Borac je ostvario sigurnu pobjedu 2:0 što je veoma važno pred revanš. Konstantno su pritiskali protivnika i to im se isplatilo na kraju baš kao i nama, zaključio je bivši igrač Borca, Željezničara, Slobode, Viktorije Plzen.. .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.