NEMA DŽEKE I PJANIĆA

Engleski portal posložio snažan tim: Bez "Zmajeva" u sastavu Jugoslavije

Balkan je uvijek bio rasadnik sjajnih fudbalera. Hrvatsku su do srebra na Mundijalu u Rusiji odveli Modrić i Kovačić, rođeni na istočnoj obali Jadranskog mora, piše "GiveMeSport"

Modrić predvodi snažan sastav. AGENCIJE

M. K.

10.7.2022

Često su sportski novinari, domaći i strani, gradili tim od igrača s prostora bivše Jugoslavije, kako bi pokazali svijetu kakav bi strašan sastav mogao da se napravi da je nekadašnja država ostala u jednom komadu.

Posljednji koji su se odlučili na to su novinari engleskog portala "GiveMeSport", kojeg na Facebooku prati gotovo 25 miliona ljudi.

Pod naslovom "Moderna Jugoslavija bila bi jedna od najjačih selekcija svijeta" piše:

- Balkan je uvijek bio rasadnik sjajnih fudbalera. Hrvatsku su do srebra na Mundijalu u Rusiji odveli Modrić i Kovačić, rođeni na istočnoj obali Jadranskog mora. U zemljama bivše Jugoslavije nastaju nevjerovatni talenti. Evo ekipe koja bi briljirala na Mundijalu ove godine: 

Oblak (Slovenija) - Milenković (Srbija), Savić (Crna Gora), Gvardiol (Hrvatska) - Tadić (Srbija), Brozović (Hrvatska), Modrić (Hrvatska), Kovačić (Hrvatska), Perišić (Hrvatska) - Milinković-Savić (Srbija) - Vlahović (Srbija), piše pomenuti portal.


Iako GMS ističe da je svih sedam država nastalih na području bivše Jugoslavije bogato talentima, u selekciju Jugoslavije izabrali su predstavnike tek četiri države i to tako da je čak pet igrača iz Hrvatske, a četiri iz Srbije.

U idealnoj ekipi su još po jedan Slovenac i Crnogorac. Nema igrača iz BiH, Makedonije i Kosova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.