PRIJELAZNI ROK

Zaniolo sve bliži Juventusu: Roma našla potencijalnu zamjenu

Vučica" je na startu pregovora za slobodu 23-godišnjeg Italijana procenila na 80.000.000 eura, ali su se vremenom prohtjevi rimskog kluba i mogućnosti torinskog velikana približile

Nikolo Zaniolo. Arhiva

G. Š.

12.7.2022

Da je Juventus ozbiljno zagrijan za Nikola Zaniola poznato je već sedmicama, međutim visoka cijena koju su odredili Rimljani odužila je realizaciju transfera krilnog fudbalera. "Vučica" je na startu pregovora za slobodu 23-godišnjeg Italijana procenila na 80.000.000 eura, ali su se vremenom prohtjevi rimskog kluba i mogućnosti torinskog velikana približile.


Blizu dogovora

Prema pisanju Đanluke di Marcija, novinara "Sky Sporta", dva kluba najzad bi mogla da nađu zajednički jezik, a ponuda koja nagovještava dogovor predviđa pozajmicu koju bi Juventus platio 10.000.000 eura u startu i po njenom završetku bi imao obavezu otkupa za 40.000.000 evropskih novčanica.

Isti izvor ističe da je Roma istovremeno već našla zamjenu za Zaniola i ukoliko bude realizovan transfer u Juventus, prvi kandidat da popuni upražnjeno mjesto je Paulo Dibala. Ipak, prepreku za "Vučicu" mogli bi da predstavljaju zahtjevi Argentinca koji je slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Juventusom. 

Dibala, koji je na listi želja brojnih klubova, traži veoma visoku platu i ukoliko ne bi pokazao razumijevanje i prihvatio kompromis teško da bi Roma mogla da plati željeni iznos.

Slobodni igrači


Podsetimo, u međuvremenu su u Juventus kao slobodni igrači stigli Anhel di Marija i Pol Pogba, dok su konkurenciju u Romi zaoštrili Nemanja Matić i Mile Svilar, također bez obeštećenja, ali i Zeki Čelik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.