POBJEDA JUNAJTEDA

Liverpul doživio debakl, Klop se obrušio na UEFA-u i FIFA-u

Moramo se pobrinuti da damo momcima dovoljno vremena za odmor, ističe Nijemac

Klop kritikovao kalendar takmičenja. TWITTER

M. K.

12.7.2022

Mančester junajted pobijedio je Liverpul sa ubjedljivih 4:0 na pripremnoj utakmici na Tajlandu, pogocima Sanča (Sancho), Freda, Marsijala (Martial) i Pelsitrija (Pellistri).

Junajtedov menadžer Erik ten Hag je poslao najjači sastav na teren, a na drugoj strani Jirgen Klop (Jurgen Klopp) dosta je miksao.

Nakon poraza njemački je trener ponovno kritikovao kalendar takmičenja, te UEFA-u i FIFA-u.

- Moramo se pobrinuti da damo momcima dovoljno vremena za odmor. Sada imamo pet zamjena što je krucijalno, sjajne vijesti, ali UEFA i FIFA moraju biti veoma oprezne s onim što stvarno žele jer žele kvalitetne turnire, a ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir, kaže Klop.


- Moramo razmisliti i Premijer liga mora razmisliti. Jednu sedmicu. Recimo da Engleska postane svjetski prvak i sedmicu poslije stiže  Boxing Day i svi očekuju da opet budeš spreman. Ovo se nikad nije dogodilo u historiji fudbala, ali za ovu generaciju se uvijek iznova događa. Ne uvijek isto, ali slične situacije. Treba govoriti o pravim stvarima i dati igračima odmor da mogu biti igrači koji su sposobni biti, dodao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.