KRALJEVSKI KLUB

Karlo Anćeloti na transfer listu stavio najplaćenijeg fudbalera Reala

Naravno da se Azar spominje u kontekstu povratka u redove Čelzija, ali to je teško za vjerovati

Karlo Anćeloti. Arhiva

G. Š.

13.7.2022

Šefu struke Real Madrida Karlu Anćelotiju (Carlo Ancelotti) jednostavno je - prekipjelo. Ne želi više u rosteru madridskog Reala imati Edena Azara (Hazard). Belgijanac je u tri sezone koliko je član "Kraljevskog kluba" više vremena proveo po bolnicama i rehabilitacijskim centrima nego na terenu. I to kada su kombinirano u pitanju puni treninzi i utakmice. Real mu više ne želi plaćati terapije i čekati ga da bi jednom konačno mogao opet biti među najboljim fudbalerima svijeta, prenosi SN.


Analiza ponuda

A bio je to u Čelziju za koji je igrao od 2012. do 2019. godine. Tridesetjednogodišnji ofenzivac je dakle, stavljen na transferlistu, a uprava Reala je prema španskim medijima voljna analizirati sve one ponude koje se ovoga ljeta nađu na stolu. Naravno da se Azar spominje u kontekstu povratka u redove Čelzija, ali to je teško za vjerovati.

"Plavci" su ovoga ljeta doveli Rahima Sterlinga (Raheem) iz Mančester sitija, a s obzirom na to da u klubu igraju još i Pulisić, Žiješ (Ziyech),Verner (Werner), Haverc (Havertz) te Hadson-Odoi, sve redom krilni napadači, veliko je pitanje da bi li za Azar bilo mjesta u prvom sastavu.


Odličan period u Čelziju

Anćeloti ga je stavio na transferlistu, ali ako i do transfera ne dođe ovoga ljeta, Italijan neće očajavati. Pokušat će iz njega izvući ono najbolje, što se zagubilo negdje na putu iz Londona u Madrid. Tada je, u ljeto 2019. godine, transfer iznosio čak 115 miliona eura. 

U Čelziju je kroz 352 utakmica postigao čak 110 pogodaka, osvojio je s njima dvije titule u Premier ligi, dvije Evropske lige te po jedan naslov pobjednika FA kupa i engleskog Liga kupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.