PRIJELAZNI ROK

Arsenal spremio 32.000.000 eura za Ukrajinca

Desetak dana pošto je Gabrijel Žezus kompletirao transfer u Sjeverni London, njegovim stopama mogao bi da krene Aleksandar Zinčenko

G. Š.

Aleksandar Zinčenko

Foto: Arhiva


Neće izgleda proći mnogo vremena dok Arsenal i Mančester siti ne budu ponovo sarađivali na fudbalskom tržištu. Desetak dana pošto je Gabrijel Žezus kompletirao transfer u Sjeverni London, njegovim stopama mogao bi da krene Aleksandar Zinčenko (Oleksandr Zinchenko). Britanski Atletik tvrdi da su pregovori dva kluba počeli i da je Siti voljan da pusti Ukrajinca ako na adresu stigne ponuda koja zadovoljava. Arsenal je navodno spreman da izdvoji do 32.000.000 eura, što bi moglo da bude dovoljno da se zatvori transfer na kojem insistira Mikel Arteta.

"Tobdžije" su već neko vrijeme na tržištu u potrazi za lijevim bekom koji ima sve tehničke kvalitete da igra fudbal po Artetinim zamislima, a Zinčenko je iskočio kao rješenje ne samo zbog toga što može da odgovori zadatku, već i zato što ga Španac odlično poznaje iz vremena kada su zajedno sarađivali u Sitiju i od tada su ostali u dobrim odnosima.

Više o temi Oleksandr Zinchenko

NA VRH

Podijeli članak na