ZBOG AGRESIJE NA UKRAJINU

CAS odbacio žalbe, suspenzija ruskog fudbala ostaje na snazi

FIFA i UEFA potvrdile su i za ovu sezonu suspenziju svim reprezentativnim selekcijama i klubovima

UEFA I FIFA suspendovale su Rusiju. TWITTER

M. K.

15.7.2022

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbe Fudbalskog saveza Rusije i ruskih klubova na suspenziju koju su im izrekle Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Suspenzija igranja ruskih fudbalskih selekcija i klubova međunarodnih mečeva ostaje na snazi, potvrdio je u petak Sud za sportsku arbitražu.

U skladu sa svojom praksom, CAS se oglasio saopštenjem:

- Žalba na odluke donijete 28. februara 2022. godine na sastanku Borda FIFA i Izvršnog komiteta UEFA, da se sve ruske selekcije suspenduju, je odbijena i odluke su potvrđene. Žalbe podnijete od strane četiri ruska kluba na stav 5 odluke UEFA od 2. maja 2022. godine, a koja se odnosi na negativan uticaj odluka Izvršnog komiteta UEFA na ruske klubove i suspenziju koja je izrečene ruskim predstavnicima u takmičenjima pod okriljem UEFA, također su odbačene, stoji između ostalog u saopštenju.

FIFA i UEFA potvrdile su i za ovu sezonu suspenziju svim reprezentativnim selekcijama i klubovima, te produžile i odluku kojom se stranim igračima u ruskim klubovima do 30. juna 2023. produžava rok u kome imaju mogućnost jednostranog raskida ugovora sa klubovima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.