PRIJELAZNI ROK

Vajnaldum ponuđen u dva italijanska kluba: Problem previsoka plata

Nizozemski veznjak u debitantskoj sezoni u Pari Sen Žermenu nije uspio da se probije do prvog tima Maurisija Poketina, te je već u oktobru isticao nezadovoljstvo minutažom u pariškom klubu (do tada startovao samo pet puta u prve minute

Žoržinjo Vajnaldum. Arhiva

G. Š.

16.7.2022

Umjesto da uživa u ugovoru karijere, makar gledano iz finansijskog ugla, boravak Žoržinja Vajnalduma (Georginio Wijnaldum) na Parku prinčeva pretvorio se u košmar. Nizozemski veznjak u debitantskoj sezoni u Pari Sen Žermenu nije uspio da se probije do prvog tima Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino), te je već u oktobru isticao nezadovoljstvo minutažom u pariškom klubu (do tada startovao samo pet puta u prvenstvu).


Van stroja

Situacija se po pitanju njegovog statusa nije promijenila ni promjenom trenera, Kristof Galtije (Christophe Galtier), kao ni sportski direktor Luis Kampos (Campos) ne računaju na Vajnalduma, što mu je potvrđeno time što nije uvršten na listu putnika za turneju po Japanu i time jasno poručeno da pronađe novi klub.

I njegovi agenti bacili su se u potragu. Italijanski mediji su prenijeli informaciju da je Vajnaldum ponuđen Romi, a Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio) se nadovezao viješću da su menadžeri 31-godišnjeg veziste zakucali i na vrata Milana.

Oba kluba i dalje “studiraju” profil igrača i vagaju da li da pošalju ponudu, a najveća prepreka u slučaju obje strane je previsoka plata koju ni Đalorosi ni Rosoneri sebi ne mogu da priušte. Vajnaldum na Parku prinčeva prima nešto više od 9.000.000 eura - neto, godišnje i jasno je da bi svojom platom napravio dizbalans na platnom spisku oba italijanska kluba, te se špekuliše o pozajmici tokom koje bi Pari Sen Žermen plaćao polovinu njegove plate.


Igračka križaljka

Milanov vezni red jeste brojčano jači, jer i pored toga što je Frank Kesi otišao u Barselonu, Jasin Adli i Tomazo Pobega vratili sa pozajmica iz Bordoa, odnosno Torina. Primarna ideja bio je Renato Sančes, ali će kako stvari stoje Portugalac završiti baš u Pari Sen Žermenu, što je još jedan od razloga zbog kojih je Vajnaldum višak u Parizu.

Na Olimpiku također traže pojačanje u veznom redu koje bi popunilo najavljene odlaske Gonzala Viljara i Amadua Dijavare.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.