KONFERENCIJSKA LIGA

Faruk Hadžibegić za „Avaz“: Krajnje je vrijeme da naši klubovi naprave iskorak u Evropi

Žao mi je što Banjalučani nisu potvrdili dobar rezultat iz prve utakmice. Bilo je prostora za to, ali takav je fudbal, rekao je naš fudbalski stručnjak

Faruk Hadžibegić. Avaz

Piše: G. Š.

16.7.2022

Naš fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić jučer je iz Pariza doputovao u Sarajevo, gdje će – uz desetodnevni odlazak na more, boraviti skoro do kraja avgusta.


Blamaža Borca

- Naravno, u Sarajevu je najljepše, rekao je Hadžibegić u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Razgovor o aktuelnim fudbalskim temama počeli smo od blamaže Borca na Farskim Ostrvima, u 1. pretkolu Konferencijske lige.

- Žao mi je što Banjalučani nisu potvrdili dobar rezultat iz prve utakmice. Bilo je prostora za to, ali takav je fudbal. Zbog toga i jeste toliko interesantan. Nažalost, ovaj put protiv nas. Drago mi je što je Tuzla City, u svom debiju u Evropi, postigla uvjerljivu pobjedu od 6:0.

Na konstataciju da protivnik Tuzlaka ipak nije renomiran tim, nego ameteri iz San Marina, Hadžibegić dodaje:

- Poraz i eliminacija Borca na Farskim Ostrvima je opomena svim našim klubovima koji su u Evropi. U evropskim kupovima nema lagane utakmice, istakao je Hadžibegić.

Zrinjskom i Tuzla Cityju u 2. kolu kvalifikacija za Konferenciju ligu, u četvrtak, priključit će se Velež. Mostarci na sarajevskoj Grbavici dočekuju malteški Hamrun Spartans od 20.30 sati, a uistom terminu igra se i meč AZ Alkmaar – Tuzla City. Zrinjski će protiv Tirane igrati već u utorak, a ne u četvrtak kako je bilo prvobitno planirano.


Veležu želim svu sreću svijeta

- Veležu želim svu sreću svijeta, našim Rođenim. Mislim da imaju kapacitet i kvalitet da prođu dalje. Tuzlaci imaju teškog protivnika, ali moramo igrati i sa takvim, ako hoćemo da napravimo korak naprijed. To su utakmice gdje naši timovi nemaju šta izgubiti, jer nismo favoriti. Vjerujem da naši timovi imaju želju i kvalitet da napreduju. Jednostavno, krajnje je vrijeme da naši klubovi naprave iskorak u Evropi. Zašto ne bi Velež, Tuzla City i Zrinjski ove godine izborili nastup u Konferencijskoj ligi? Klubovi iz komšilika su to davno napravili, pa zašto to ne bi ove godine uradili i mi – optimista je Hadžibegić, koji je dodao i ovo:

- Neizlazak u Evropu Sarajeva i Željezničara, koji su naši najveći, odnosno najbolji klubovi, opomena je svima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.