ZMAJ U NEMILOSTI TRENERA

Tri italijanska kluba žele Gojaka

Vrlo pozitivna figura svlačionice, pošten i radišan dečko, pravi profesionalac, sigurno ne živi svoje najspokojnije dane

Amer Gojak. Arhiva

G. Š.

17.7.2022

Priznajemo, iznenadili smo se kad je trener zagrebačkog Dinama Ante Čačić bosanskohercegovačkog reprezentativca Amera Gojaka uputio na trening po “posebnom programu”, poslavši ga u društvo one “grupe TNT” koja ne konkurira za utakmice, pišu danas "Sportske novosti". 

Čačić ga ne vidi u svojoj ekipi

Očito, Čačić ga ne vidi u svojoj ekipi. Da, rekao je trener da ne treba značiti da je bilo ko iz TNT-a otpisan, da će i ti dečki moći konkurirati za neke utakmice, ali, ipak, jasno je tim dečkima koji nisu u prvom planu da im se crno piše.

Ali, vratimo se Gojaku, koji već pet godina igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i koji je igrač koji je imao itekakav značaj za Dinamo, prije nego je u oktobru 2020. godine po njega stigao italijanski Torino. Ipak, nakon jednosezonske posudbe italijanski je klub odbio otkupiti Gojakov ugovor i ovaj se veznjak opet vratio u Maksimir. Po povratku je Gojak dobivao prilike i kod Krznara i kod Kopića, ali nikad se nije moglo kazati da je dio udarne jedanaestorice. Ušao je Gojak u posljednju godinu ugovora s Modrima, a klub mu neće ponuditi novi ugovor.

U Maksimiru respektiraju činjenicu da ga Čačić jednostavno ne vidi u svojim zamislima. Dobro, kao što je rekao Čačić, možda će Gojak tu i tamo opet biti priključen prvoj ekipi, ko zna, možda će i u utorak protiv Škupija dobiti neku minutažu, ali to sigurno ne može zadovoljiti Gojaka, koji bi sad s 25 godina trebao biti u naponu profesionalne karijere. 

Naravno, Dinamo bi ga htio prodati s obzirom na tu posljednju godinu ugovora i činjenicu da ga trener “ne vidi”, ali je problem što na Maksimirsku 128 dosad nije stigla niti jedna ponuda za Gojaka. Naravno, ima još vremena do konca merkata, možda neka i stigne jer već se u petak pojavilo nekoliko upita za modrog veznjaka, a doznajemo da se radi o Sampdoriji, Empoliju i Salernitani.


Inostrana ponuda

Uglavnom, vrlo pozitivna figura svlačionice, pošten i radišan dečko, pravi profesionalac, sigurno ne živi svoje najspokojnije dane. Sigurno je teško doživio da ga je Čačić gurnuo u “drugi ešalon”, da utakmice mora gledati s tribine i nema dvojbe da si postavlja pitanje što će biti s njegovom karijerom. 

Kako sada stvari stoje, spasiti ga može jedino neka inostrana ponuda, kamo sreće da se upiti iz Italije pretvore u službene ponude, pišu SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.