PRIJELAZNI ROK

Nagelsman udario po Barceloni zbog Levandovskog: Nemaju novca, a dovode pojačanja

Barcelona je jedini klub na svijetu koji nema para, ali kupuje sve igrače koje poželi, rekao je trener Bajerna

Nagelsman: Naravno da će biti komplikovano i da će nam nedostajati, ali na kraju krajeva ni Bajern nije loše prošao u ovom poslu. Arhiva

G. Š.

20.7.2022

Svjesni su bili u Bajernu da će ovog ljeta izgubiti Roberta Levandovskog (Lewandowski). Zbog toga su i doveli zamjenu - Sadia Manea, a tugu ublažili kupovinom Matijsa de Lihta (Matthijs de Ligt). Ipak, nije prijatno kada te napusti najbolji strijelac tima i dvaput uzastopno Zlatna kopačka Evrope.


Ne znam kako to rade

Odlaskom poljskog centarfora otišlo je i tridesetak golova u Bundesligi, a desetak u Ligi prvaka. Trebalo bi da Mane to nadoknadi, ali po posljednjim izjavama Julijana Nagelsmana (Nagelsmann) jasno je da žali zbog rastanka sa Levandovskim.

Trener Bavaraca iskoristio je konferenciju za medije uoči prijateljskog meča sa DC Junajtedom u Vašingtonu (01.30) da se javno zapita otkud Kataloncima novac za kupovinu Bajernovog špica i ostalih igrača koji su dovedeni u posljednja dva prijelazna roka.

- Ne znam kako su doveli toliko igrača. Barcelona je jedini klub na svijetu koji nema para, ali kupuje sve igrače koje poželi. Ne znam kako to rade, pomalo je čudno, ali očigledno su pronašli način. Imat će bolji tim nego prošle sezone, povišenim tonom pričao je mladi trener Bajerna.

Nagelsman, također, uvjerava da je Levandovski otišao u Barcelonu samo zbog novca. Podsetimo, Bajern mu je nudio produžetak saradnje na dvije godine, a Barcelona ugovor na četiri.

- Bilo je to pitanje novca. Tražio je izazov, a ulazio u posljednju godinu ugovora... Naravno da će biti komplikovano i da će nam nedostajati, ali na kraju krajeva ni Bajern nije loše prošao u ovom poslu - zaključio je Nagelsman.


Igrački kadar

Prvak Njemačke od transfera poljskog napadača koji za mjesec puni 34. godine zaradit će 45.000.000 eura i potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse, mada španski „El Pais“ tvrdi da će Katalonci na tu cifru dodati još 10.000.000 eura Ukoliko Levandovski ostane u Barceloni cijelu sezonu (?!), kao i da je njegovom menadžeru Piniju Zahaviju pripala provizija od čak 20.000.000 eura. 

Prije Roberta Levandovskog Barcelona je ovog ljeta dovela Rafinju (Rafinha) iz Lidsa za 58.000.000 eura, a Frenka Kesija (Franck Kessie ) iz Milana i Andreasa Kristensena iz Čelzija kao slobodne igrače, dok su zimus stigli Feran Tores (Ferran Torres ) iz Mančester sitija (55.000.000), Pjer-Emerik Obamejan (Pierre-Emerick Aubameyang) iz Arsenala (slobodan igrač), Adama Traorea iz Vulverhemptona (pozajmica - vratio se u Englesku) i Dani Alves (slobodan igrač, otišao po završetku sezone).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.