KONFERENCIJSKA LIGA

Napadač Tuzla Cityja uoči gostovanja Alkmaru za "Avaz": Analizirali smo Nizozemce, možemo igrati s njima

Napadač Tuzlaka Semir Smajlagić vjeruje da će on i saigrači dati svojih više od 100 posto mogućnosti kako bi sutra u Nizozemskoj ostvarili što bolji rezultat

Smajlagić igra u odličnoj formi. TUZLA CITY

Piše: M. K.

20.7.2022

Bh. predstavnik u Konferencijskoj ligi, Tuzla City, sutra će odigrati prvu utakmicu protiv nizozemskog AZ Alkmara u gostima, a susret je na rasporedu u 20:30 sati.

Tuzla je u 1. pretkolu s ukupnih 8:0 (2:0, 6:0) eliminisala Tre Pene iz San Marina, a dva gola u revanšu na Grbavici postigao je Semir Smajlagić.

Napadač Tuzlaka vjeruje da će on i saigrači dati svojih više od 100 posto mogućnosti kako bi sutra u Nizozemskoj ostvarili što bolji rezultat.

- U Alkmaru smo i ide zasad odlično. Pripremamo se za sutrašnji meč. Osjetnijih problema u timu trenutno nema, kaže Smajlagić za portal "Avaza".


Iako nije mogao da previše otkriva, Smajlagić kaže kako su igrači i struka dobro anlizirali rivale.

- Dobro smo analizirali protivnika i tražili njihove slabe tačke. Mislim da možemo da igramo s njima i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Sigurno da bi naš gol u Nizozemskoj itekako povećao naše šanse. Kako god, mi smo ovdje došli da ostvarimo dobar rezultat, pa da eventualno probamo iznenadimo Nizozemce u revanšu, kaže Smajlagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.