UGOVOR NA GODINU DANA

Pregovori uspješno okončani: Faruk Hadžibegić na novom poslu u Alžiru

Hadžibegić je tokom protekle dvije godine imao dosta ponuda, dugo ja vagao, tražio pravi sredinu, izazov, a donio je odluku da prihvati ponudu alžirskog prvoligaša MC Algera

Faruk Hadžibegić. Anadolija

H. J. I.

21.7.2022

Faruk Hadžibegić je od decembra 2020. godine, kada se rastao sa reprezentacijom Crne Gore, bio bez angažmana, a sada je odlučio da se ponovo prihvati posla.

Hadžibegić je tokom protekle dvije godine imao dosta ponuda, dugo ja vagao, tražio pravi sredinu, izazov, a donio je odluku da prihvati ponudu alžirskog prvoligaša MC Algera. Ugovor je potpisan na godinu.

Hadžibegić ima živopisnu trenersku karijeru. Krajem prošlog vijeka bio je selektor BiH, a potom je trenirao Betis, Troyes, Gaziantep, Diyarbakir, Denizlispor, Niort, Dijon, Bastiu, Arles, Valenciennes i Red Star.

Ljeta 2019. godine postao je selektor Crne Gore, a godinu i po kasnije nije mu produžen ugovor sa Savezom.

Podsjećanja radi, Faruk Hadžibegić je sa reprezentacijom Crne Gore uspio da ostvari cilj koji je bio postavljen ispred njega, u pitanju je plasman u B diviziju Lige nacija, ali je u kvalifikacijama za Mundijal, kao i sada, selektor bio i ostao Miodrag Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.