NIZOZEMSKA

Tuzla City izgubio od Alkamaara rezultatom 0:1

AZ je od prve minute napao, ali prvu prijetnju imao je City

Tim Dragana Jovića došao je u Alkmaar da se brani. Agencije

H. J. I.

21.7.2022

FK Tuzla City poražen je večeras u Nizozemskoj od AZ Alkmaara s 0:1 u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige. 

Tim Dragana Jovića došao je u Alkmaar da se brani. Na kraju se Tuzlaci nisu odbranili, ali mogu zadovoljni čekati revanš na Grbavici jer su primili samo jedan gol.

AZ je od prve minute napao, ali prvu prijetnju imao je City. Nakon kornera Čeliković šalje loptu glavom preko gola. 

To je bilo sve od Tuzlaka u prvom dijelu. AZ je krenuo naprijed, a u 13. minuti domaći tim je došao do vodstva. Odgaard izbacuje odbranu bh. tima, Fejzić ga ruši, a sudija pokazuje penal. De Wit precizno pogađa za 1:0.

Gotovo kompletno prvo poluvrijeme City se branio sa svim mogućim igračima na terenu. AZ je stvarao šanse, Kerkez je pogodio okvir gola, Fejzić je odbranio nekoliko šuteva i na odmor se otišlo s minimalnih 1:0.

I u nastavku AZ dominira. Redale su se šanse pred golom Fejzića, ali domaćima je falilo preciznosti. Odgaard i Pavlidis su imali šanse s nekoliko metara da povećaju prednost, no bili su neprecizni.

Koliko je City bio nemoćan dovoljno govori podatak da je dobar dio utakmice štoperski par domaćeg sastava proveo na 40-ak metara od gola bh. predstavnika.

Izleti Tuzle na polovinu nizozemskog tima bili su rijetkost. Znali su u nastavku bh. predstavnici i šutirati, no nije bilo nijedne ozbiljne šanse pred golom AZ-a.

Srećom, domaći sastav nije uspio da stvori neku značajniju šansu do kraja meča. Ostalo je 1:0 i bit će zanimljivo vidjeti šta će se desiti u revanšu na Grbavici za sedam dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.