KONFERENCIJSKA LIGA

Čuvar mreže Tuzla Cityja za "Avaz": Ispunili smo cilj u Alkmaru, a to je rezultat koji nas ostavlja u igri

Veoma zahtjevna utakmica i ogromna fizička potrošnja u Alkmaru. Drugačije nismo ni očekivali, rekao je Fejzić

Nevres je imao pune ruke posla u Alkmaru. FK TUZLA CITY

Piše: M. K.

22.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja sinoć su minimalno poraženi u Alkmaru od istoimenog domaćina u 2. pretkolu Konferencijske lige, a s obzirom na rejting protivnika i činjenicu da je ova godina za Tuzlake debitantska kad je Evropa u pitanju, rezultat 1:0 je odličan.

Šanse da Tuzla napravi iznenađenje na Grbavici sljedeće sedmice i dalje su realne.

Bh. tim je u popodnevnim satima krenuo nazad u BiH, a golman Nevres Fejzić, koji je imao pune ruke posla u Nizozemskoj, za portal "Avaza" kratko se osvrnuo na utakmicu i na ono što očekuje u revanšu.

- Veoma zahtjevna utakmica i ogromna fizička potrošnja u Alkmaru. Drugačije nismo ni očekivali. Momci su ispunili sve zadatke koje je šef postavio pred njih. Znali smo kakav kvalitet posjeduje Alkmar, ali došli smo s namjerom da se vratimo sa što boljim rezultatom u uzvratnoj utakmici, što se evo i desilo, kaže Nevres.



Prvi golman Tuzlaka, ali i ostatak ekipe, optimisti su uoči revanša za koji se moraju dobro pripremiti, ali i stići odmoriti.

- Definitivno ima nade za prolazak. Sada sigurno bolje poznajemo protivnika što je plus za nas. Mi ćemo dat svoj maksimum i nadam se da ćemo biti nagrađeni za to, zaključio je Fejzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.