FRANCUSKA

Nejmar želi ostati u PSG-u

Brazilac nema dilemu

Nejmar: Ne zna kakvi su planovi kluba. AGENCIJE

A. V.

23.7.2022

Brazilski as Nejmar (Neymar, 30) izjavio je da želi nastaviti karijeru u redovima Pari Sen Žermena, unatoč brojnim nagađanjima o njegovoj budućnosti na Parku prinčeva.

- Želim ostati u klubu - rekao je Brazilac nakon pobjede pariškog sastava nad Urava Red Dajmondsom (3:0) na predsezonskoj turneji po Japanu.

- Do sada mi klub nije ništa rekao, pa ne znam kakvi su njihovi planovi za mene - dodao je.

Nejmarova budućnost u redovima PSG-a bila je tema mnogih glasina nakon dolaska novog sportskog direktora Luisa Kamposa (Campos) i trenera Kristofa Galtijea (Christophe Galtier).

Iza njega je razočaravajuća sezona s 13 golova i osam asistencija u 28 utakmica u svim takmičenjima. No, Brazilac je 1. jula iskoristio kaluzulu u ugovoru i automatski produžio ugovor za godinu dana, pa je sada vezan za PSG do 2027. godine.

Upitan nešto ranije o Nejmarovoj budućnosti, Galtije je objasnio kako mu se čini da je Brazilac "vrlo sretan" na treninzima, no nije dao konkretan odgovor o nastavku karijere brazilskog majstora.

- Šta će se dogoditi u bliskoj budućnosti na kraju prijelaznog roka, ne znam. Nisam razgovarao s Neymarom o tome - rekao je Galtije.

- Želim da Neymar ostane, jer kada imate igrače svjetske klase, bolje ih je imati sa sobom nego protiv sebe - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.