EL KLASIKO

Strašan gol Rafinje za pobjedu Barselone nad Realom, debitovao Levandovski

Moglo je da bude i mnogo ubjedljivije da su Depaj, Kesi i Dembele iskoristili svoje šanse

Barselona savladala Real Madrid u "El Klasiku". Agencije

H. J. I.

24.7.2022

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u "El Klasiku" rezultatom 1:0 u okviru američke turneje koja se održava kao dio priprema za novu sezonu.

Na spektakularonom "Aledžajant" stadionu u Las Vegasu pred krcatim tribinama strijelac je bio Rafinja koji je eurogolom donio pobjedu katalonskom gigantu koji je propustio priliku da deklasira Real.

U prilično izjednačenom susretu u prvom poluvremenu, jedan trenutak magije prelomio je pitanje pobjednika. Rafinja je dobio loptu na oko 20 metra od gola, kratko je primio desnom nogom i onda sjajnim udarcem iz koltena poslao projektil pod prečku.

Uslijedila je erupcija oduševljenja navijača Barselone koji će po svemu viđenom imati razloga za zadovoljstvo i optimizam uoči nove sezone. Barselona je do kraja meča maksimalno koristila činjenicu da je Real jurio rezultat i iz kontranapada prijetili rivalu.


Moglo je da bude i mnogo ubjedljivije da su Depaj, Kesi i Dembele iskoristili svoje šanse.

Kurtoa je u tim momentima sjajnim intervencijama spriječio katastrofu šampiona Evrope i nastavio tamo gdje je stao prethodne sezone.

Vidjeli smo i debi Roberta Levandovskog koji je odigrao prvih 45 minuta u novom klubu, ali se nije pretjerano istakao. Za Real sa druge strane nije igrao Karim Benzema.

Barselona je zabilježila svoju treću pobjedu u četvrtom prijateljskom meču, dok je kraljevskom klubu ovo bila prva pripremna utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.