SPORT BILD

U Bajernu koriste kompjuterski program za sastavljanje tima

Otkriveno je na koji si način Bajernovi čelnici predvođeni sportskim direktorom Salihamidžićem pomažu prilikom sastavljanja ekipe i kupovine novih igrača

Bavarci nisu pobornici suludog razbacivanja novaca na igrače, iako imaju odlične platžene mogućnosti. Sport Bild

G. Š.

27.7.2022

Zanimljiva vijest vezana za Bajern našeg Hasana Salihamidžića osvanula je danas u njemačkom "Sport Bildu". Naime, otkriveno je na koji si način Bajernovi čelnici predvođeni sportskim direktorom Salihamidžićem pomažu prilikom sastavljanja ekipe i kupovine novih igrača.

Naime, tvrdi se da u Bajernu koriste kompjutorski program koji po odlasku pojedinog igrača iz ekipe odmah ponudi listu igrača koji bi se prema željenim karakteristikama dobro uklopili u profil Bajernovog tima. Također, sistem im odmah sugeriše i plaće koje bi trebali ponuditi potencijalnim pojačanjima.

Dobro je poznato da je Bajern primjer pozitivnog finansijskog poslovanja. Bavarci nisu pobornici suludog razbacivanja novaca na igrače, iako imaju odlične platžene mogućnosti.

Iako je klub iz Minhena ovog ljeta ostao bez Roberta Lewandowskog, koji je prešao u Barcelonu, u klub su stigli Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui iz Ajaksa, Sadio Mane iz Liverpula, Mathijs De Ligt iz Juventusa, te veliki talent Mathys Tel iz Rena.

Dakle, ne treba sumnjati da će Bajern opet biti moćan, a Salihamidžić bi trebao produžiti ugovor koji mu vrijedi do juna 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.