KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović: Svaka pobjeda u Evropi nas čini jačim

Okrećemo se sad Leotaru, a nakon nedjelje i Tobolu. Moji asistenti su ih već gledali, prva utakmica je kući i pripremit ćemo se, rekao je trener Zrinjskog

Sergej Jakirović. Arhiva

Piše: G. Š.

29.7.2022

Zrinjski se nakon još jedne pobjede (3:2, 1:0) nad Tiranom plasirao u treće pretkolo Konferencijske lige.

- Jako teška i zahtjevna utakmica, izbacili smo jednu jako dobru ekipu, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:


Pritisak, sputanost, nervoza…

- Možda nismo navikli igrati na rezultat, što se tiče prve utakmice i nismo to htjeli braniti. Moglo je to biti bolje u drugom poluvremenu, ali pritisak, sputanost, nervoza… Šta god. Dogovor je bio da nema povlačenja, ali možda je i dobro bilo da smo što prije primili gol. Ne treba nam ni taj jedan gol, ali ovo je Evropa. U ligi te to ne kazni, ali ovdje se svaka greška kažnjava, rekao je Jakirović.

Također, prvi strateg "Plemića" se još jednom osvrnuo na poraz od Željezničara (1:2).

- Tek sam poslije utakmice skužio da smo posljedni meč kod kući izgubili prije godinu i po, što je fenomenalan uspjeh. I druge ekipe vrijedno treniraju i pripremaju se... Nama je sada fokus Evropa i želimo nešto napraviti tu. Svjesni smo da svi oko nas rastu, mada se gleda potcjenjivački na te ekipe. Znam koliki su budžeti tim klubovima i svaka pobjeda u Evropi nas čini jačim. No, u nedjelju dočekujemo Leotar i želimo pobijediti, istakao je Jakirović.

Staza šampiona

Naredni protivnik Zrinjskog u Evropi je Tobol.

- Okrećemo se sad Leotaru, a nakon nedjelje i Tobolu. Moji asistenti su ih već gledali, prva utakmica je kući i pripremit ćemo se. Nemamo šta izgubiti u Evropi. Jako je teško, ali mi smo na stazi šampiona i igramo s prvacima. Tu su igrači koji su navikli da pobjeđuju. Ne slažem se da je to lagano, vjerovatno ćemo mi i Tobol potcijeniti, ali to je naša regija, naš mentalitet – mi smo najjači, a svi oko nas ulažu, zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.