BOMBA IZ SAD

Laporta: Želimo da Mesi završi karijeru u Barsi

Osjećam se jednim dijelom odgovornim za takav kraj. Mislim da je privremeni kraj i da ćemo težnju pretvoriti u stvarnost, istakao je predsjednik Barcelone

Mesi i Laporta. Arhiva

G. Š.

29.7.2022

Barcelona našeg Miralema Pjanića je ovog ljeta na pojačanja potrošila 153 miliona eura. Obeštećenje je platila za Julesa Koundea (Sevilja - 50 miliona eura), Roberta Lewandoskog (Bayern - 45 miliona eura), Raphinhu (Leeds - 58 miliona eura). To su fiksni iznosi obeštećenja, a postoje i bonusi tako da ukupan iznos može samo rasti...

Također, u Barcelonu su besplatno stigli Franck Kessike (Milan) i Andreas Christensen (Čelzi), a sve glasnije se govori i o mogućem povratku Lionela Messija. Argentinski as je prošlog ljeta otišao u PSG, jer Barca zbog ograničenja plaća i ogromnih dugovanja nije uspjela da ga zadrži.

– Mesijeva era nije završila kako smo htjeli jer bila je uvjetovana ekonomskim pitanjima. Moralni smo dužnici. Htjeli bismo da karijeru završi u Barceloni – rekao je predsjednik Barse Joan Laporta u Njujorku i dodao:

– Osjećam se jednim dijelom odgovornim za takav kraj. Mislim da je privremeni kraj i da ćemo težnju pretvoriti u stvarnost, istakao je Laporta.

Mesija ugovor s PSG-om veže do ljeta naredne godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.