PREMIJER LIGA BIH

Trener Posušja Milin: Nećemo potcijeniti Borac, niti ćemo, kako mi to volimo da kažemo, skinuti gaće

Borac, Velež, Sarajevo, Željezničar, to su klubovi sa imenom i prezimenom, koji imaju tradiciju i to se ne smije zaboraviti, rekao je Milin

Ferdo Milin. (Foto: Marijan Sušenj/Pixsell)

Piše: Er. B.

29.7.2022

Trener nogometaša Posušja Ferdo Milin u najavi sutrašnje utakmice 3. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca na Mokrom Docu izjavio je očekuje zahtjevna utakmica. Kako kaže, Borac je kvalitetna ekipa, a  utakmica igra od 17 sati...

- Bilo bi mi draže da smo igrali protiv Tuzla Cityja, rekao je Milin i dodao: 

- Nije isto igrati prijateljske i prvenstvene utakmice. Smatram da smo ovaj period iskoristili na najbolji mogući način. Slavili smo protiv Hajduka, a taj meč pokazao nam je da možemo igrati protiv jakih protivnika i da igrači mogu ispuniti zahtjeve koji su stavljeni pred njih.

Komentarišući lošu formu Borca, koji na Mokri Dolac stiže nakon domaćeg poraza od Sarajeva, Milin je naglasio da svima pokušava objasniti jednu stvar, koju niko ne smije zanemariti, a to je tradicija. 

- Borac, Velež, Sarajevo, Željezničar, to su klubovi sa imenom i prezimenom, koji imaju tradiciju i to se ne smije zaboraviti. Na osnovu njihovih rezultata, niti ćemo potcijeniti Borac, niti ćemo, kako mi to volimo da kažemo, skinuti gaće. Sutra ćemo ući u utakmicu kao što to uradili i protiv Veleža, ali i protiv Hajduka‘‘, kazao je Milin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.