ODGOVOR NAGELSMANU

Laporta: Rekao bih ljudima u Bajernu da pogledaju svoj bankovni račun

Ono što oni rade je izvrtanje realnosti. Nisu dobro procijenili snagu Barce, kazao je predsjednik "Blaugrane"

Laporta: Barcelona se vratila na tržište. Twitter

E. Ć.

30.7.2022

Trener Bajern Minhena Julijan Nagelsman (Nagelsmann) je nakon transfera Roberta Levandovskog (Lewandowski) na Nou Kamp izjavio kako mu nije jasno odakle novac Barceloni, obzirom na to da je objavljeno da katalonski klub ima velike dugove.







Stigao mu je odgovor direktno od predsjednika Barcelone Đoana Laporte (Joan), koji je poručio da bi Bajern trebao da pogleda svoj bankovni račun, jer je uplaćen novac za transfer Levandovskog.

Inače, Barcelona je za dolazak poljskog napadača izdvojila 45 miliona eura.

- Rekao bih ljudima u Bajernu da pogledaju svoj bankovni račun. Taj važan novac je stigao zbog Levandovskog. Ono što oni rade je izvrtanje realnosti. Nisu dobro procijenili snagu Barce. Za sve one koji su iznenađeni, ja kažem da smo i te kako budni. Vratili smo se na tržište. Veličina, snaga i vrijednost nečega što ima 122 godine historije je veoma velika - izjavio je Laporta, prenosi britanski Mirror.

Inače, Barcelona je najviše trošila ovog ljeta - čak 153 miliona eura. Na Nou Kamp su, osim Levandovskog, stigli Frank Kesi (Franck Kessie) iz Milana, Andres Kristijansen (Christiansen) iz Čelzija, Rafinja (Raphinha) iz Lidsa, te Žil Kunde (Jules Kounde) iz Sevilje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.