PRIJELAZNI ROK

Pjanić na naslovnici italijanskog lista: Bivši klub ga ponovo želi

Naš reprezentativac je u Italiji nastupao za Romu i Juventus

Pjanić: Prije dvije godine Juventus zamijenio Barcelonom. Twitter

E. Ć.

30.7.2022

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić našao se jutros na naslovnici italijanskog Tuttosporta. Naime, prema pisanju italijanskog lista Juventus je obnovio interes za Pjanića koji nema sigurno mjesto u timu Barcelone.

Iako je naš reprezentativac odigrao dobru utakmicu protiv upravo "Stare dame" u okviru priprema (2:2), konkurencija u veznom redu katalonskog tima je zaista velika i teško da se Pjanić može izboriti za veću minutažu. 





Pjanić se povezivao sa mnogim klubovima, a sada je obnovljen interes Juventusa iz kojeg je i stigao na Nou Kamp prije dvije godine. Kako Tuttosport javlja, Pjanić se ranije ove sedmice sastao sa trenerom "Stare dame" Masimilijanom Alegrijem (Massimiliano Allegri) koji ne bi imao ništa protiv da vrati bh. fudbalera u Torino.

Juventus želi dovesti Leandra Paredesa iz PSG-a, a ukoliko ne uspije, okrenuo bi se Pjaniću kojeg želi dovesti na posudbu, piše Tuttosport. 









Pjanić na naslovnici Tuttosporta. Screenshot

Podsjetimo, Pjanić je dres Juventusa nosio od 2016. do 2020. godine. Osvojio je četiri titule prvaka Italije sa "Starom damom" za koju je odigrao 178 utakmica uz 22 postignuta pogotka.

Ranije je naš reprezentativac isticao kako ne bi imao ništa protiv da se vrati u Juventus.


Pjanić i Vlahović na naslovnici Tuttosporta. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.