PREMIJER LIGA BiH

Lalatović: Došao sam da unaprijedim fudbal u BiH

Ne želim nikome da budem smetnja, ja ću se skloniti prvi put kad to Uprava i navijači budu željeli, rekao je trener Borca

G. Š.

Lalatović: Danas smo i mi znali šta hoćemo

Foto: NK Posušje


Banjalučki Borac je danas u Posušju ostvario prvu prvenstvenu pobjedu (2:0) u sezoni 2022/2023.

- Odmah sam rekao da je Posušje dobar i organizovan tim, rekao je trener Borca Nenad Lalatović i dodao:

Promjene u timu

- Danas smo i mi znali šta hoćemo, a raduje me da nismo pravili individualne greške kao dosad. Nismo mi bili nadigrani ni od jedne ekipe... Protiv Farana smo napravili dva penala, a protiv Sarajeva sami sebi dali dva gola. Danas nije bilo grešaka i pobijedili smo. Polako izlazimo iz krize, a potrebna je pobjeda da krenemo naprijed, nadam se da ćemo igrati sve bolje. Zadovoljan sam prvim, a u drugom dijelu smo mogli bolje da odigramo.

Trener Borca je prokomentarisao i promjene u timu.

- Neki put morate nešto i da promijenite da bi se ekipa trgnula. Morao sam neke igrače promijeniti nakon onih grešaka. Da jednostavno malo smire glavu, jer je bio velik pritisak na njima, kao i na meni, ali ja znam da se nosim s tim - istakao je Lalatović.

Dajem sve od sebe

Posljednjih dana bilo je mnogo natpisa o Lalatoviću u bh. medijima.

- Meni je jako krivo zbog toga... Ja ne čitam ništa, ali drugi mi kažu. Žao mi je kad to moj otac pročita, pa me nazove… Uznemirim se onda i mislim da to nije primjereno. Ja sam došao da unaprijedim fudbal u Bosni i Hercegovini, koliko mogu. Dajem sve od sebe, cijenim kolege, igrače, novinare… Ne želim nikome da budem smetnja, ja ću se skloniti prvi put kad to Uprava i navijači budu željeli, zaključio je Lalatović.

Više o temi Nenad Lalatović

PREMIJER LIGA BIH
Lalatović: Od kukanja nema ništa
NA VRH

Podijeli članak na