SUPERKUP NJEMAČKE

Bajern do prvog trofeja u novoj sezoni: Mane postigao prvijenac

Maneu su na ovom meču poništena dva gola, oba zbog ofsajda

Bajern osvojio prvi trofej. FC BAYERN

S. S.

31.7.2022

Bajern (Bajern) je stigao do desetog trofeja u njemačkom Superkupu, savladavši Lajpzig (Leipzig) na njihovom stadionu u sjajnom meču sa 5:3. Već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno da će Bavarci još jednim peharom otvoriti sezonu.

Jamal Musijala (Musiala) je u 14. minutu donio prednost Bajernu, da bi u 31. minutu Sadio Mane postigao prvi gol za klub na zvaničnim mečevima.

Tačku na sve dileme praktično je stavio Pavar (Pavard) koji je pogodio pred sam kraj poluvremena na asistenciju supertalentovanog Musijala, koji bi mogao da eksplodira ove sezone. U drugom poluvremenu, Lajpcig je uspio da nametne svoj ritam i smanji preko Halstenberga u 59. minutu.

Ipak, asistent kod drugog gola minhenskog tima Serž Gnabri u 65. minutu je iz odbitka pogodio za 4:1. Nkunku je bio strijelac drugog gola za Lajpzig iz penala u 77. minutu, da bi u posljednjem minutu Dani Olmo nakon kontre smanjio na 3:4.

Duboko u nadoknadi, Leroj Sane je postavio konačnih 3:5. Maneu su na ovom meču poništena dva gola, oba zbog ofsajda. Timu Džulijana Nagelsmana (Nagelsmann) je ovo šesti trofej u Superkupu u posljednjih sedam sezona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.