BORBA ZA MJESTO U TIMU

Barcelona ostvarila novu pobjedu na američkoj turneji, Pjanić odigrao dobar meč

U finišu utakmice poslao je dugu loptu prema Memfisu Depaju (Memphis Depay) koji je iskoristio nesporazum u odbrani protivnika i pogodio za ovjeru pobjede "Blaugrane"

Pjanić: Igrao od 61. minute. Twitter

E. Ć.

31.7.2022

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić zabilježio je još je dan dobar nastup za Barcelonu. Katalonski tim je pobijedio u prijateljskoj utakmici Njujork Red Bull sa 2:0, a bh. fudbaler je u igru ušao u drugom dijelu.

Pjanić je imao nekoliko standardno dobrih poteza, a u finišu utakmice poslao je dugu loptu prema Memfisu Depaju (Memphis Depay) koji je iskoristio nesporazum u odbrani protivnika i pogodio za ovjeru pobjede "Blaugrane".

Bh. reprezentativac je u igru ušao u 61. minuti umjesto Serhija Buskeca (Sergio Busquets). Inače, Pjanić je ranije odigrao zapaženu utakmicu i protiv Juventusa (2:2), što su primijetili navijači Barcelone. 


Barcelona će pripreme okončati susretom sa meksičkim UNAM-om, a prvu ligašku utakmicu odigrat će 13. avgusta, kada na Nou Kamp stiže Rajo Valjekano.


Što se Pjanića tiče, italijanski Tuttosport je jučer objavio vijest kako Juventus razmišlja o vraćanju bh. fudbalera u Torino. Navodno, ukoliko ne uspiju dovesti Leandra Paredesa iz PSG-a, pokušali bi vratiti Pjanića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.