ZVIJEZDA MILANA

Zlatan Ibrahimović kupio majci stan u Hrvatskoj

Zlatan i njegova nevjenčana supruga Helena Siger zajedno su već 18 godina

Ibra pokazao koliko voli svoju majku. TWITTER

M. K.

1.8.2022

Zvijezda Milana, švedski napadač Zlatan Ibrahimović, izdao je novu autobiografiju "Adrenalin".

U njoj spominje majku Jurku Gravić, rođenu u selu Prkos, koje se nalazi blizu Škabrnje.

- Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gdje joj žive dvije sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla vidjeti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila. Želimo joj poslati Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s nanom koja ih može štošta naučiti, piše u jednom dijelu knjige.

Zlatan i njegova nevjenčana supruga Helena Siger (Seger) zajedno su već 18 godina i imaju sinove Maksimiliana (15) i Vincenta (14).

Zlatan s majkom Jurkom. DRUŠTVENE MREŽE

Jurka Gavrić je Zlatanovog oca Šefika upoznala u Švedskoj, kamo su oboje emigrirali. Šefik je iz rodne Bijeljine 1977. otišao u Švedsku, a četiri godine potom dobili su Zlatana. Majka Jurka za život je zarađivala kao čistačica, a otac Šefik borio se s alkoholizmom, o čemu je i Zlatan javno govorio. Jurka i Šefik rastali su se kada je Zlatan imao dvije godine.

U ranije objavljenoj biografiji "Ja sam Zlatan" otkrio je kako mu je nana poginula u bombardovanju Hrvatske.

- Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog nane koja je poginula u jednom bombardovanju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili što već, napisao je Zlatan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.