ASOVI

Refik Šabanadžović za "Avaz": Drago mi je što su ponovo pune tribine na Grbavici

Anel se uspješno oporavlja, rekao je nekadašnji as našeg fudbala

Refik Šabanadžović. Arhiva

Piše: G. Šumar

2.8.2022

Nekadašnji as Željezničara Refik Šabanadžović danas slavi 57. rođendan, koji će proslaviti u krugu porodice. Nakon rođendanskih čestitki bivši reprezentativac Jugoslavije, ali i prvotimac Crvene zvezde, atinskog AEK-a, Olimpijakosa i Kanzas sitija je kratko dodao:


Željo i Mulalić

- Samo da je zdravlja, to je najbitnije.

Kao i u svakom razgovoru neizbježna tema je FK Željezničar.

- Plavi su super odigrali i prethodnu utakmicu protiv Širokog Brijega (1:1 - op.a,), šteta što nisu pobijedili, jer su to zaslužili na terenu i igrom, i zalaganjem, ali i punim stadionom. Stvarno mi je žao, a možda i najviše zbog Edisa Mulalića koji uvijek daje čitavog sebe za Želju. 

Šabanadžoviću je drago, kako kaže, što se publika u onolikom broju vratila na Grbavicu.  

- Drago mi je što su ponovo pune tribine na Grbavici. Odmah je bolji ambijent za igrače. Ne mogu ništa drugo nego pohvaliti sve željovce, od igrača i trenera, do navijača. Nadam se da će nam se negdje vratiti dva nesretno izgubljena boda bukvalno u posljednjoj sekundi meča. Ipak, činjenica je i to da je Široki postigao gol nakon isteka pete minute sudijske nadoknade, koliko se trebalo igrati u produžetku, konstatuje nekadašnji as našeg fudbala. 

Anelov oporavak

Refikov sin Anel (23), koji je od 11. januara 2019. godine član atinskog AEK-a, prije mjesec i po je drugi put operisao skočni zglob.

- Anel se uspješno oporavlja... Za pet-šest dana bi se trebao vratiti u trenažni proces. Nadam se da će biti sve OK - zaključio je Refik Šabanadžović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.