REPREZENTATIVCI

Jusuf Gazibegović za "Avaz" pred debi u Ligi prvaka: To je najveća bina za dokazivanje

Za ovo smo se borili, igrat ćemo za klub i navijače, poručio bek Šturma

Gazibegović (lijevo): Naravno da su i navijači sretni što mogu gledati takve utakmice. INSTAGRAM

Piše: A. Vatreš

3.8.2022

Šturm iz Graca, čiji dres nosi bh. reprezentativni bek Jusuf Gazibegović (22), poslije četiri godine zaigrat će Ligu prvaka, a protivnik u trećem pretkolu bit će mu Dinamo Kijev.

Prvi duel ova dva tima bit će odigran večeras od 20 sati u poljskom Lođu, gdje je ukrajinski klub domaćin zbog rata u svojoj zemlji.


Svi sretni

- Dugo smo čekali na ovo, da tako kažem. Nismo još fiksno u grupnoj fazi. Imamo još ta dva kola kvalifikacija, ali naravno da su svi sretni što možemo igrati Ligu prvaka koju smo izborili prošle godine i večeras ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat u toj prvoj utakmici - rekao je Gazibegović za "Avaz".

Njemu će ovo biti debitantski nastup u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

- Prošle godine sam igrao Evropsku ligu. I ove godine imamo zagarantovanu grupnu fazu tog takmičenja, ali ovo mi je sad prvi put da igram Ligu prvaka - istakao je Gazibegović.

Jusuf Gazibegović. INSTAGRAM

U slučaju da izbaci Dinamo, njegov Šturm bi u plej-ofu igrao protiv pobjednika duela Benfika - Midtjiland, gdje je portugalski tim slavio u prvoj utakmici s 4:1.

- Ni to nisu laki protivnici. Ni ovaj sad, a kamoli taj naredni. Ali, to je fudbal, nikad se ne zna, tako da je sve moguće. Mislim da ni u jednoj utakmici nismo favoriti, ali naše je da damo sve od sebe i na kraju ćemo vidjeti šta će nam to donijeti - poručio je Gazibegović.

Evropa cilj

Nastup u Ligi prvaka je velika stvar i za igrače i navijače.

- I u gradu i u klubu su svi sretni. Za to smo se i borili, a večeras ćemo igrati i za navijače i za klub. To je najveća bina za dokazivanje. Naravno da su i navijači sretni što mogu gledati takve utakmice protiv ovakvih ekipa - kazao je Gazibegović.

Šturm je odlično krenuo u novu sezonu austrijske Bundeslige, gdje je u prvom kolu pobijedio aktuelnog prvaka Salzburga s 2:1.

- To je bila bitna pobjeda. Možda mnogi nisu ni očekivali da ćemo ih pobijediti, ali smo zaista odigrali fenomenalnu utakmicu. Bili smo puno bolji od Salzburga taj dan. Ali, prva je utakmica, ne može se još ništa reći. I Salzburg se uigrava. Probat ćemo opet da izborimo ta mjesta za Evropu. To je jedan cilj koji imamo, koji smo zacrtali sebi, a probat ćemo maksimalno izvući i u Kupu Austrije - dodao je Gazibegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.