HRVATSKA

Napadač Cibalije Edis Smajić za "Avaz": Cilj je povratak među elitu, Slavonija i ovaj grad to zaslužuju

Bilo je teško jer se liga skraćivala, ali upisao sam tri pogotka i isto toliko asistencija i zadovoljan sam, kaže Smajić

Smajić je dobro počeo svoju epizodu u Vinkovcima. AVAZ

Piše: M. K.

3.8.2022

Bh. napadač Edis Smajić, 22-godišnjak koji je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje, nakon niza godina provedenih u matičnoj Slobodi, te kraćih epizoda u Sim Bauu i Bratstvu iz Gračanice, od februara ove godine član je hrvatske Cibalije iz Vinkovaca, člana Prve hrvatske nogometne lige.


Visoke ambicije

Nije Edisu mnogo trebalo da se dobro uklopi novu sredinu, a dokaz tome se golovi i asistencije koje je upisao na svoj konto u finišu prošle, te u prijateljskim mečevima uoči starta nove sezone.

- Od prvog dana dolaska odlično sam prihvaćen od ekipe, dobio sam i priliku za igranje, i to u trenutku kada se ekipa borila za opstanak. Bilo je teško jer se liga skraćivala. Upisao sam tri pogotka i isto toliko asistencija i zadovoljan sam. Moram priznati da sam iznenađenjem kvalitetom lige, a ako izuzmemo par najjačih bh. klubova, mogla bi se porediti s Premijer ligom BiH, pogotovo jer je infrastruktura na visokom nivou, kaže Smajić za portal "Avaza".

U novoj sezoni ambicije Cibalije su vrh tabele i borba, ako se ukaže prilika za to, za povratak u elitni HNL.

- Da, to je naš plan, imamo neki cilj od struke i uprave kuba. Dobili smo licence za prvi i drugi rang takmičenja. Slavonija i ovaj grad zaslužuju da imaju svoj klub u SuperSport HNL-u.

U kontaktu s Tuzlacima

Smajić kaže da je i danas u kontaktu s nekim bivšim saigračima i ostalim prijateljima s kojima je sarađivao u FK Sloboda u kojem je ponikao.

- Sad sam najviše u kontaktu s Melvinom Osmićem koji je nedavno pojačao Slobodu, a bio je i ovdje na posudbi, pa smo se upoznali. Čujem se i sa Husejinovićem, Kurtalićem, Osmanhodžićem, Crnogorcem, Spahićem, Ribićem.. . Ostali smo u dosta korektnim odnosima, rekao nam je Smajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.