NAPADAČ SITIJA

Haland: Ako igraš za najbolji klub u Engleskoj, moraš biti sve bolji

Vidjet ćemo oko prilagođavanja. Ljudima je potrebno vrijeme. Vidjet ćemo, ali nisam zabrinut, kaže Norvežanin

Haland je ovogodišnje pojačanje "Građana". AGENCIJE

M. K.

4.8.2022

Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland (Haaland), rekao je da nije zabrinut u vezi uklapanja u novu ekipu u Premijeršipu, u koju je ovog ljeta došao iz Borusije.

Haland je neslavno debitovao za Siti u duelu Comunity Shielda protiv Liverpula, koju je prvak Engleske izgubio sa 3:1, uz nekoliko velikih promašaja Halanda.

- Vidjet ćemo oko prilagođavanja. Ljudima je potrebno vrijeme. Vidjet ćemo, ali nisam zabrinut. Takav je život fudbalera, morate da živite s tim. Ne mogu oko toga da se stresiram. Ako mnogo razmišljate, možete na kraju da radite stvari koje ne želite da radite. Radi se o tome da pokušate da uživate, da živite u trenutku. Ljudi pričaju o onome šta ste radili prije godinu dana, ali računa se samo naredna utakmica, rekao je Haland za Sky.

Haland je prije dolaska u Siti u 89 utakmica u svim takmičenjima za Borusiju iz Dortmunda postigao 86 golova.

- Mogu u svemu da se popravim. Ako mislite da sam dobar u jednoj stvari, uvijek mogu biti bolji. To moram da uradim. Kao mlad igrač, kad igraš za najbolji klub u Engleskoj, moraš da nastaviš da se razvijaš i da se poboljšaš u mnogim stvarima, naveo je Haland.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.