KONFERENCIJSKA LIGA

Amar Rahmanović za "Avaz": Imamo izgledne šanse za grupnu fazu

Očekujem dosta više nego prošle godine, poručio veznjak Konjaspora

Rahmanović: Znamo se bolje, možemo opet dosta dobrog napraviti. KONYASPOR

Piše: A. Vatreš

4.8.2022

S lakoćom je Konjaspor eliminirao BATE (ukupnih 5:0) i izborio treće pretkolo Konferencijske lige, gdje ga čeka Vaduz.

Sretan žrijeb

U taj dvomeč protiv kluba iz Lihtenštajna, koji se takmiči u švicarskoj drugoj ligi (prvi susret igra se večeras od 20 sati u Vaduzu), ući će kao izraziti favorit i s odličnim šansama da izbori plej-of. Svjesni su toga u ovom turskom klubu, za koji nastupaju trojica bh. igrača. Jedan od njih je i veznjak Amar Rahmanović (28).

- Iskreno, bilo je lakše nego što smo očekivali protiv BATE-a. Malo nas je pomazio žrijeb, kako u trećem pretkolu s Vaduzom, tako i u plej-ofu, gdje bi nas čekali Nefči ili Rapid Beč. Imamo stvarno izgledne šanse da izborimo grupnu fazu. S ozbirom da postoji taj kvalitet, mislim da je to sasvim normalno očekivati – rekao je Rahmanović za “Dnevni avaz”.

Konjasporu već 8. avgusta slijedi nova sezona u Turskoj, koju će otvoriti gostovanjem novom superligašu Ankaraguču. Pred njima je veliki izazov da ponove odličnu prošlu sezonu, koju su okončali na trećem mjestu.

Najviši ciljevi

- Bit će teško ponoviti prošlu sezonu. Međutim, kostur ekipe smo zadržali, više od 80 posto igrača je ostalo. Bilo je dolazaka, ali nisu to neki igrači koji će imati važne uloge. Znamo se bolje nego prošle godine i mislim da uz dobar rad i trud možemo opet dosta toga dobrog napraviti. Opet imamo najviše ciljeve – istakao je Rahmanović.

On je na najbolji mogući način započeo novu sezonu, postigavši jedan od golova u revanšu protiv BATE-a (2:0).

- Odlično je počela sezona. Nadam se da će biti bolja nego prošla, samo da budem zdrav i očekujem dosta više nego prošle godine – poručio je Rahmanović, koji je prošle sezone na 33 odigrane utakmice zabio šest golova, uz jednu asistenciju.

Veselim se svakoj pobjedi Sarajeva

Neizbježna tema kada je Rahmanović u pitanju je njegov bivši klub Sarajevo, koji i dalje redovno prati.

- S veseljem gledam svaku utakmicu. Uvjeren sam da će ostvariti najbolje moguće ciljeve i da mogu ponoviti onu sezonu koju smo mi imali, kada smo osvojili duplu krunu. Vidim da ljudi koje vode klub prave pozitivnu priču. Sami igrači su pozitivni, atmosfera je odlična, kako u klubu, tako i u gradu. Vidim da je bilo baš dosta navijača na Koševu i stvarno se veselim svakoj utakmici i svakoj pobjedi – istakao je Rahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.