PRIJELAZNI ROK

Dris Mertens zbog ljubavi i vjernosti gradu i klubu odbio ponudu velikog rivala Napolija

Aurelio de Laurentis (Laurentiis) nije želio da izađe u susret jednoj od legendi novije historije kluba

Dris Mertens. Arhiva

G. Š.

5.8.2022

Ne svojom voljom, Dris Mertens (Dries) je ovog ljeta morao da okonča devetogodišnji boravak u Napulju. Imao je omaleni Belgijanac volju da nastavi karijeru na stadionu "Diego Armando Maradona" i sve što je od kluba tražio kako bi ostao jeste novi ugovor po istim, starim uslovima. Međutim, Aurelio de Laurentis (Laurentiis) nije želio da izađe u susret jednoj od legendi novije historije kluba. Nudio mu znatno manju platu i na taj način ga primorao da ode iz Napulja i potraži novi angažman.


Oproštajna poruka

I samo dan nakon što se veoma emotivnom porukom oprostio od navijača i čitavog grada, Mertensu se ukazala prilika u još većoj, ambicioznijoj sredini. Belgijskom napadaču javio se ni manje ni više nego Juventus. I ne samo da je kontaktirao 35-godišnjeg fudbalera, već je bio vrlo konkretan, ponudivši mu ugovor na dvije sezone, tvrdi Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio).

Međutim, ljubav i vjernost gradu i klubu o kojoj je govorio u oproštajnoj poruci, Mertens je pokazao na djelu i zahvalio se "Staroj dami" na ponudi, uz obrazloženje da ne želi da pojačava nijednog od Napolijevih direktnih rivala, uvjerava Di Marcio.

Bio je to još jedan neuspjeli pokušaj Juventusa da Dušanu Vlahoviću osigura podršku u napadu, pošto se do sada mučio da vrati Alvara Moratu iz Atletiko Madrida. A šta reći na potez Drisa Mertensa, osim – kapa dole, majstore! Posebno ukoliko se zna da najbolji strijelac u historiji Napolija trenutno ima još samo ponudu Galatasaraja. Ranije se špekulisalo da se i Antverpenu javila ideja da ga vrati u domovinu, međutim, nije to ni blizu atraktivno kao prelazak u jedan od najvećih klubova na Čizmi. Kako bilo, od toga neće biti ništa.


Igračka križaljka

Pored Mertensa, čelnici Juventusa su prethodnih dana stupili u kontakt sa agentom Filipa Kostića. I pored toga što je dobio Anhela di Mariju (Angel), trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) zatražio je još jedno pojačanje na krilnim pozicijama, a izbor je pao na srbijanskog fudbalera. Ipak, najboljeg igrača Ajntrahta želi i Vest Hem, te će uprava torinskog kluba tokom sutrašnjeg dana razgovarati sa Kostićevim zastupnikom kako bi saznala ima li šanse da pobijedi konkurenciju i dobije reprezentativca Srbije, dodaje Di Marcio.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.