FK BORAC BANJA LUKA

Lalatović poziva na oprez: Izlazimo iz krize

U subotu, u Bosanskom Novom (17 sati) Banjalučani dočekuju Igmana iz Konjica

Enver Kulašin i Nenad Lalatović. FK Borac

Piše: G. Š.

5.8.2022

Nakon pobjede u Posušju, osmijeh se vratio na lica igrača i stručnog štaba banjalučkog Borca. Minulih dana sve je prštalo na treninzima, a odlično raspoloženje dodatno je podiglo nivo samopouzdanja pred nastavak premijerligaške trke. U subotu, u Bosanskom Novom (17 sati) Banjalučani dočekuju Igmana iz Konjica.


Želimo da budemo pri vrhu

- Mi smo ostvarili prvu pobjedu, što je odmah donijelo bolju atmosferu i sad želimo da tri boda iz Posušja potvrdimo u Novom, rekao je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Borca i dodao:

- Bez toga nam ona ne znače puno jer želimo da budemo pri vrhu, među prva tri tima. Bit će teško zbog vremenskih prilika koje ne odgovaraju ni nama ni njima, a i zbog činjenice da ćemo opet igrati na strani. Jako je teško to, da smo praktično svaki meč na gostovanju, jer smatram da bi rivali bili u znatno težoj situaciji da smo na svom terenu. Protivnik ima kvalitetne pojedince, ali mi želimo tri boda i ulazak u seriju dobrih rezultata. Ponavljam se, ali moram ponoviti da na startu nismo imali sportske sreće. Uticalo je to na ekipu, penali, poklonjeni golovi. Sad izlazimo iz krize i nadam se da će svakom novom utakmicom to biti još bolje.

Prednosti i mane rivala skenirane su do tančina, a Lalatović je još jednom istakao da u Premijer ligi BiH nema lakih protivnika.

- Očekuje nas jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Gledao sam njihov duel sa Širokim Brijegom i uprkos porazu, oni su pokazali dosta toga. Bili su bolji u prvom dijelu i zaslužili su kvalitetniji rezultat. Napomenuo sam to i ranije u ovoj ligi nema slabih rivala i ne smije da bude opuštanja. Svaki protivnik može da te iznenadi i moraš da budeš maksimalno oprezan. Oni su doveli još dva kvalitetna igrača i pokazali da imaju ambicije - poziva na oprez Lalatović.


Vratili samopouzdanje

Enver Kulašin bio je jedan od najboljih pojedinaca u minulom premijerligaškom kolu, a saigrači su mu kroz šalu govorili da je u Posušju trčao “kao da je na motoru” aludirajući na njegovu brzinu kojom je unosio pometnju u zadnju liniju rivala. Uoči novog prvenstvenog ispita čeka ga identičan zadatak.

- Očekuje nas težak teren i kvaliteta protivnik koji je u jedinoj utakmici pokazao kvalitet. Imaju promijenjen tim u odnosu na prošlu sezonu, tako da ih nismo mogli potpuno upoznati . Za nas je najvažnije da smo pobjedom u Posušju vratili samopouzdanje, atmosfera je odmah bolja i pozitivnija, tako da imamo priliku da ostvarimo još jedan trijumf i uđemo u seriju. Ne očekujem laganu utakmicu, ali smatram da imamo kvalitet koji treba da pokažemo na terenu i dođemo do trijumfa, rekao je Kulašin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.