TRENER LACIJA

Sari: Drag mi je Murinjo, ali između nas nema ništa slično

Velika je je**na razlika između rada u Stiji i Barceloni, istakao je Italijan

Sari i Murinjo: Treneri rimskih rivala. Twitter

E. Ć.

9.8.2022

Trener Lacija Mauricio Sari (Maurizio Sarri) komentarisao je gradskog rivala Romu i njenog trenera Žozea Murinja (Jose Mourinho). Tom prilikom Sari je istakao kako je velika razlika između njega i portugalskog stručnjaka.

Sari je prošle godine predvodio Lacio do 5. mjesta, bio je bolje plasiran od Rome, ali je "Vučica" uspjela osvojiti Konferencijsku ligu. 

- Drag mi je Murinjo. Razlike ovise uglavnom o polazištu, o našem različitom porijeklu. Odrastao sam među amaterima, ljudima "druge lige". Da bih pobijedio, morao sam smisliti dobra rješenja kako bih kompenzirao ograničenja pojedinaca koji su mi bili na raspolaganju.

Murinjo je počeo u Barceloni i puno je uložio u kvalitetu igrača. Velika je je**na razlika između rada u Stiji i Barceloni - rekao je Sari za "Corriere dello Sport".


Inače, U prvom ligaškom okršaju prošle sezone Lacio je slavio sa 3:2, a onda se Roma u nastavku sezone revanširala sa 3:0.

Obje ekipe imaju visoka očekivanja uoči početka nove sezone. Roma je odradila sjajan prijelazni rok. Na Olimpiko su stigli Paulo Dibala (Dybala), Nemanja Matić, Mate Svilar, Zeki Čelik i Žoržinjo Vajnaldum (Georginio Wijnaldum).

S druge strane Lacio je jači za doskorašnjeg kapitena Milana Alesija Romanjolija (Alessio Romangoli), bivšeg igrača Intera Matiasa Vesina (Vecino), te Markosa Antonija (Marcos) i Luisa Maksimiana (Maximiano), dok su zadržani ključni igrači tima.

Inače, i jedan i drugi trener u svojoj karijeri sjedili su na klupi Čelzija. Murinjo je u Londonu bio u dva mandata (2004.-2007. i 2013. - 2015.), dok je Sari "Plavce" vodio u sezoni 2018/19.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.