UEFA SUPERKUP

Anćeloti: Imamo bolju ekipu nego prošle sezone

Trener Real Madrida protiv Ajntrahta će izvesti isti sastav kao u finalu Lige prvaka

Anćeloti: Nastojat ćemo osvojiti sva takmičenja. AGENCIJE

A. V.

10.8.2022

Realov trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti, 63) rekao je da će u evropskom Superkupu protiv Ajntrahta poslati na teren jedanaestoricu igrača koja su prije tri mjeseca osvojila Ligu prvaka.

- Ovdje smo zahvaljujući radu koji su obavili oni koji su osvojili Ligu prvaka. Nije ju doduše osvojilo samo 11 igrača, čime mnogi sada zaslužuju igrati, ali počet ću s onima koji su igrali u finalu Lige prvaka, uz možda dvije do tri nedoumice - izjavio je Anćeloti na konferenciji za medije.

Benzema i Modrić

U Helsinksiju, glavnom gradu Finske, u srijedu u 21 sat će snage odmjeriti Real Madrid i osvajač Evropske lige njemački Ajntraht.

Real je u maju s 1:0 bio pobijedio Liverpul u finalu Lige prvaka dok je Ajntraht Frankfurt bio bolji od Glazgov Rendžersa boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Ova dvojica koja su samnom izašla na konferenciju za medije (Modrić i Benzema) će vjerujem igrati. Budu li htjeli, naravno - rekao je Anćeloti.

Napadač Karim Benzema (34) je kapiten momčadi a veznjak Luka Modrić (37) njegov zamjenik, kada na terenu nije rezervni stoper Načo Fernandez (Nacho, 32)

"Kraljevski klub" je prošle sezone osvojio i špansko prvenstvo te španski Superkup, a ove će se godine takmičiti za ukupno šest trofeja.

- Nastojat ćemo osvojiti sva takmičenja. U to nimalo ne sumnjam. Osvojiti svih šest će biti teško, ali mi ćemo se boriti i nastojati to postići. Jako vjerujem ovoj ekipi, koja je po mom mišljenju bolja u odnosu na prošlosezonsku - izjavio je Anćeloti.

Ridiger i Čumeni

U Real su ljetos stigli njemački stoper Antonio Ridiger (Rudiger, 29) iz Čelzija i francuski veznjak Orelijen Čumeni (Aurelien Tchouameni, 22) iz Monaca. Otišli su krilni napadač Geret Bejl (Gareth Bale, 32) u Los Anđeles, ofanzivni veznjak Isko (Isco, 30) u Sevilju, napadač Luka Jović (24) u Fiorentinu i lijevi bek Marselo (Marcelo, 34) koji je još uvijek bez kluba.

- Doveli smo dvojicu igrača koji su ojačali momčad fizički i tehnički. Ove sezone ćemo nastaviti raditi na 'hemiji' između starijih i mlađih igrača, što je bilo ključno za uspjehe prošle sezone - poručio je Anćelotii koji je Real vodio u 175 utakmica ostvarivši 128 pobjeda.

Prema kladionicma, Real je izraziti favorit u večerašnjem meču. Mozzart Bet na njegovu pobjedu nudi kvotu 1.45, dok je koeficijent na trijumf Ajntrahta 7.00.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.