PRIJELAZNI ROK

Barcelona i Čelzi blizu dogovora oko transfera Nizozemca

Listovi "Sport" i "Times" javljaju da na najvišem nivou postoji usmeni sporazum i da ih sitnice dijele od toga da jedni drugima pruže ruku

Frenki De Jong. Arhiva

G. Š.

10.8.2022

Dani Frenkija De Jonga (Frenkie) u Barceloni najverovatnije su odbrojani! Odgovorni na stadionu Kamp Nou rade sve što mogu da iza kulisa dogovore izlazni transfer Nizozemca koji uporno odbija da napusti klub zbog neisplaćenih dugovanja, dok sa više strana u Kataloniji i na Ostrvu stižu informacije da su Đoan Laporta (Joan) i njegovi saradnici nadomak dogovora sa Čelzijem.


Usmeni sporazum

Listovi "Sport" i "Times" javljaju da na najvišem nivou postoji usmeni sporazum i da ih sitnice dijele od toga da jedni drugima pruže ruku. Toga je svjestan i De Jong koji se sada čeka da donese konačnu odluku o tome hoće li ostati ili otići. Iako je Mančester junajted prethodno bio spreman da plati nešto ispod 80.000.000 eura zajedno sa bonusima, Čelzi je riješen da plati više od te granice zajedno sa bonusima, što Barcelona odobrava, pa je sada sve na De Jongu.

Ako bi morao da ide, on navodno preferira transfer u Čelzi prije nego u Mančester junajted, iako bi ga tamo sačekao Erik Ten Hag sa kojim je sarađivao u Ajaksu. Međutim, on je jako ljut na Barcelonu i još uvijek odbija da ode. Razlog nisu samo neisplaćene plate, već to što vjeruje kako je postao žrtva medijskog šikaniranja zbog toga što ne pristaje na novo smanjenje plate. Isto ga čeka u slučaju da ostane na stadionu Kamp Nou, s tim što klub prema njemu duguje 20.000.000 eura na ime plata i bonusa iz kovid perioda.


Isplata zaostalih plata

Junajted je bio spreman da čak preuzme i taj dug prema De Jongu, samo da ga uzme, ali kada se javio Čelzi njegove želje su se promijenile i projekat Tomasa Tuhela (Thomas Tuche) ga je više zaintrigirao. 

Ali, nije još potpuno uvjeren da bi transfer bio prava stvar za njega, pogotovo ako sa Barcelonom ne dogovori dinamiku isplata zaostalih plata. Ako završi De Jonga, Čelziju preostaje da dovede još špica i stopera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.