PRIJELAZNI ROK

Njukasl za 30.000.000 eura kupuje špica Benfike

Čini se da su na Sent Džejmsis parku najbolje sačuvali za kraj

Gonsalo Ramos. Agencije

G. Š.

11.8.2022

Nema sumnje da su navijači Njukasla očekivali ambiciozniji ljetnji prijelazni rok. Istina, arapski vlasnici su potrošili 66.000.000 eura, ali su doveli samo dvojicu igrača (Sven Botman, Nik Poup), a otprilike četvrtinu tog novca uložili su u otkup Meta Targeta koji je prethodnih šest mjeseci proveo na pozajmici iz Aston Vile. Ipak, čini se da su na Sent Džejmsis parku najbolje sačuvali za kraj.


Slučaj Ekitike

Kako javlja dobro obaviješteni portugalski novinar Pedro Sepulveda, Njukasl priprema ponudu za napadača Benfike Gonsala Ramosa!

Uprkos tome što imaju Kaluma Vilsona već dokazanog u Premijer ligi, te Krisa Vuda kojeg su prije pola godine kupili od Barnlija, na Sent Džejmsis parku žele još jednog napadača. Zapravo, željeli su ga još zimus, dugo su pregovarali sa Remsom i sa francuskim klubom dogovorili dolazak Iga Ekitikea, ali ih je talentovani napadač odbio ponudu i završio u Pari Sen Žermenu.

Loša vijest po Njukasl je da se pariški klub interesuje i za Ramosa. Otkako je Luis Kampos preuzeo mjesto sportskog direktora na Parku prinčeva napadač Benfike se nalazi na listi želja Parižana, zbog čega ne treba isključivati da se dogodi još jedan “slučaj Ekitike”.

Posao neće biti lak, jer Ramos je u oktobru prošle godine produžio ugovor sa lisabonskim klubom do ljeta 2026. godine, a Benfika je prema Sepulvedinim navodima spremna da ga pusti tek u slučaju ponude od 30.000.000 eura…


Puna afirmacija

Portugalac je afirmaciju doživio prošle sezone u kojoj je u svim takmičenjima postigao osam i namjestio četiri gola, a dosta dobro je ušao i u aktuelnu, pošto je u prvom kolu Primere namjestio dva pogotka u pobjedi nad Arukom, dok je u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona sa Midtjilandom postigao het-trik i upisao asistenciju.

Konkretno Njukasl je Ramosove kvalitete mogao da osjeti na svojoj koži prije oko dvije sedmice kada je Portugalac pogodio u prijateljskom meču dva tima na Lužu u kojem je slavio domaćin (3:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.