KONFERENCIJSKA LIGA

Trenutni rezultat u Kostanaju je 1:1

U 34. minuti Ćuže je sam pretrčao nekoliko igrača Tobola, ušao u šenaestereca i sjajno pogodio za 0:1

Zrinjski je prvih 45. minuta riješio u svoju korist. Zrinjski

Piše: G. Š.

11.8.2022

Kazahstanski Tobol i Zrinjski igraju revanš meč trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Trenutni rezultat u Kostanaju je 1:1.


Gol Ćužea

Zrinjski je stvarao pritisak na početku utakmice, ali je Tobol imao prvu šansu na utakmicu u petoj minuti, kada je Tošić ubacio loptu u šenaestereca gdje je bio Deble, koji je loše šutira. Igrao se deveti minut kada je Janković ubacio iz korenera, a Barišić šutirao bez opasnosti po gol.

U 15. minuti predstavnik Kazahstana je imao odličnu šansu. Zaharynbetov je sjajno šutirao sa 17 metara, međutim lopta je otišla tik uz stativu. Nedugo potom bivši igrač Vojvodine Vukadinović je šutirao iskosa, ali njegov šut nije išao u okvir gola Čondrića.

Janković je dobro ubacio sa lijeve strane loptu u 20. minuti i pronašao Bilbiju, koji je primio loptu ali je loše šutirao. U 34. minuti Ćuže je sam pretrčao nekoliko igrača Tobola, ušao u šenaestereca i sjajno pogodio za 0:1.

Jukić je u 39. minuti sam izašao pred golamana domaćina, ali nije bio precizan, a Janković je u 44. minuti oduzeo loptu i šutirao je sa vrha šesnaesterca pored gola.

Asistencija Tošića

Tobol je izjednačio u 55. minuti. Strijelac je bi Deble na asistenciju Tošića.

Prva utakmica Pod Bijelim brijegom, podsjetimo, završena je 1:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.