SERIJA LOŠIH REZULTATA

Nakon ispadanja od Pirićevog i Miličevićevog AEK-a: Stolica nije više trener Partizana

Crno-bijeli su pod vođstvom Ilije Stolice ostvarili samo jednu pobjedu na šest utakmica u dosadašnjem toku sezone

Ilija Stolica napušta klupu FK Partizana. ANADOLIJA

S. S.

11.8.2022

Ilija Stolica više nije trener Partizana. Serija loših rezultata dosegla je vrhunac ove večeri eliminacijom od AEK-a iz Larnake u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa je dosadašnji strateg crno-belih razriješen dužnosti.

Crno-bijeli su pod vođstvom Ilije Stolice ostvarili samo jednu pobjedu na šest utakmica u dosadašnjem toku sezone i to u prvom kolu Mozzart Bet Superlige na gostovanju Javoru u Ivanjici. Nakon toga su uslijedili remiji sa Radničkim, TSC-om, porazi od Novog Pazara i AEK-a u Larnaki, a crni niz je kompletiran večerašnjom eliminacijom i velikim nezadovoljstvom u Humskoj.

Stolica je šansu u Partizanu dobio početkom juna ove godine, ali nije uspio da je iskoristi. Partizan mu nije bio neopoznanica, jer je u sezoni 2014/15 bio pomoćnik Zoranu Milinkoviću, ali je otišao prije kraja sezone. Kao šef struke je počeo u Voždovcu, potom je vodio Olimpiju, a prije dolaska u crno-bijeli tabor posljednji angažman mu je bio na klupi mlade reprezentacije Srbije.

Status Ilije Stolice bio je pod upitnikom i krajem jula, nakon poraza u Novom Pazaru, ali nije bilo vremena za to pošto se bližio dvomeč sa Kipranima, koji je oslovljen kao najvažniji ovog ljeta. Crno-bijelima su ostali još mečevi sa Hamrunom u plej-ofu Lige konferencije, ali će tamo sa novim trenerom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.