KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović: Slovan je bolji od Olimpijakosa

Hvala puno navijačima na dočeku, i onoj šestorici momaka koji su bili u Kazahstanu

Sergej Jakirović. Zrinjski

Piše: G. Š.

12.8.2022

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u plej of Konferencijske lige, nakon što su eliminisali kazahstanski Tobol (1:0, 1:1). 

- Put je bio fantastičan, vrhunski let, rekao trener "Plemića" Sergej Jakirović jutros oko 3 sata, poslije povratka u Mostar, te dodao:

Gol i panika

- Presretni smo, bilo je teško kako smo i očekivali. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, a u drugom se desilo ono što sam ja najmanje priželjkivao. Dogovor je bio da probamo izdržati 15-20 minuta, jer bi nam se tada počeo otvarati veliki prostor i imali bi sve više šansi. Međutim, primili smo gol i kao što to uvijek biva, zavlada panika. Htjeli, ne htjeli, budete pod pritiskom, jer oni nemaju šta izgubiti. Možda da je ušla Nikina stativa, možda bi sve bilo gotovo. Kada smo dobili igrača više, izgledalo je kao da imamo dva igrača manje. Povlačili smo se, nismo dobro izgledali i dobro smo prošli u nekoliko situacija - malo nas je pomazila sreća. Mislim ipak da smo u dvije utakmice zaslužili ovaj prolaz. Kad bih naslonio sve na prošlu sezonu, mislim da je ovo samo nastavak prošle sezone.

Potom prvi strateg Zrinjskog zahvalio navijačima na ranom dočeku. 

- Hvala puno navijačima na dočeku, i onoj šestorici momaka koji su bili u Kazahstanu. Nisam mogao vjerovati da su momci došli tamo. Njihova podrška nikad nije upitna, a kao što sam i ranije govorio, mi ćemo se uvijek truditi i davati sve od sebe da ih usrećimo - rekao je trener Jakirović.

Naredni protivnik Mostaraca je Slovan iz Bratislave.

Nemamo šta izgubiti

- Jako težak protivnik, ne treba ni govoriti. I oni i Olimpijakos su jako teški protivnici, mada mislim da je Slovan pokazao da je bolji od Olimpijakosa u ovim mečevima. Gledao sam tri njihove utakmice ove sezone. Nema veze, pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu dosad, svjesni svi želi ući u grupnu fazu. Ja ću još jednom reći, mi nemamo šta izgubiti. Već smo sad napravili bonus, prebacili ga, ali dat ćemo sve od sebe da se kvalifikujemo u Konferencijsku ligu - zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.