MOSTARCI U DOIGRAVANJU

Šef struke Zrinjskog, nakon velikog uspjeha, za "Avaz": Težak ispit smo položili, sada slijedi još teži

Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme u kojem smo mogli i riješiti utakmicu, smatra trener "Plemića"

Jakirović se pokazao kao sjajan stručnjak. HŠK ZRINJSKI

Piše: M. K.

12.8.2022

Zrinjski je na gostovanju kod Tobola u Kazahstanu odigrao 1:1, te se uz pobjedu 1:0 u Mostaru plasirao u doigravanje Konferencijske lige, što je veliki uspjeh za bh. klupski fudbal.

 Struku i igrače navijači su dočekali u Mostaru po povratku, a trener Sergej Jakirović za portal "Avaza" kaže je utakmica bila onakva kakvu je i očekivao.

Kao što sam i najavljivao teška i zahtjevna utakmica i totalno drugačiji pristup ekipe Tobola u odnosu na prvu utakmicu. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme u kojem smo mogli i riješiti utakmicu. U poluvremenu je bio dogovor da pokušamo što duže održati vodstvo kako bi ih doveli u nervozu da krenu nam ostavljati više prostora. Međutim, brzo smo primili gol i onda je domaćin navalio svim snagama. Imali smo stativu, imao je i Tobol nekoliko šansi, ali uspjeli smo se odbraniti i na kraju plasirati u play - off, kaže Jakirović.

O narednom protivniku kaže.

- Čeka nas izrazito neugodna ekipa Slovana koja u svojim redovima ima 11 reprezentativaca. Ekipa koja je uvjerljivo osvojila naslov prvaka. Po meni su pokazali više u odnosu na Olimpijakos i čeka nas teška zadaća. Pokušat ćemo pružiti što veći otpor kako bi imali pozitivan rezultat za uzvrat, zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.