PRIPREME ZA SP

Selektor Lojo: Zadovoljan sam viđenim u ovoj ranoj fazi priprema

Ženska reprezentacija BiH će 17. i 18. avgusta u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Portugala

G. Š.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Foto: KSBiH


Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završile je pripreme u Italiji, te se kasno večeras vraća u Sarajevo. Tokom boravka na Apeninima "Zmajice" su odigrale pet prijateljskih utakmica sa američkim NCAA ekipama te upisale tri pobjede i dva poraza. 

Sve igračice su dobile priliku za igru

Sinoć su savladale "Western Kentucky" 97:87, a u strijelce se upisala većina bh. košarkašica: Deura 19, A. Delić 18, Marković 14, Elez 16, Džombeta 7, Kneževic 2, Tavić 4, Domuzin 8, N. Delić 2, Selimović 7.

- Zadovoljan sam sa ovih osam dana provedenih u Italiji, prvenstveno radom ekipe, rekao je selektor Goran Lojo i dodao:

- Doputovali smo u Italiju bez odrađenog treninga te smo odradili samo dva timska treninga do prve utakmice. Ovdje smo sa 16 igračica od kojih nekoliko mlađih i vrijeme smo pokušali iskoristiti da ih uvedemo u naš sistem rada i igre. Sve igračice su dobile priliku za igru, a i podizali smo nivo igre iz dana u dan. Zadovoljan sam viđenim u ovoj ranoj fazi priprema. Vraćamo se u Sarajevo i već sutra nastavljamo sa radom, zaključio je selektor "Zmajica".

Portugal i Francuska

Ženska reprezentacija BiH će 17. i 18. avgusta u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Portugala, a zatim otputovati u Marsej, gdje će je očekuju dva meča protiv Francuske.

Više o temi Goran Lojo

REPREZENTACIJA BIH
Košarkašice BiH na pripremama u Italiji
NA VRH

Podijeli članak na