SERIJA A

Događaj dana je okršaj Juventus - Sasuolo: "Stara dama" apsolutni favorit kladionica

Očekuje se da najnovije pojačanje "Stare dame" Filip Kostić debituje i zaigra u tandemu sa saigračem iz reprezentacije Srbije Dušanom Vlahovićem

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.57. Agencije

Piše: G. Š.

15.8.2022

Rasplamsala se fudbalska Evropa, počeli su svi najbitniji šampionati. Nešto od utakmica iz njih se "prelilo" i na ponedjeljak, a raznovrstan program je stavio bukmejkere Mozzarta na slatku muku. Na rasporedu su interesantne utakmice u Italiji i Švedskoj, a odsteri su spremili iznenađenja za dva meča.


Juventus - Sasuolo

Događaj dana vjerovatno je okršaj Juventusa i Sasuola u Seriji A. Očekuje se da najnovije pojačanje "Stare dame" Filip Kostić debituje i zaigra u tandemu sa saigračem iz reprezentacije Srbije Dušanom Vlahovićem. 

U svakom momentu kvota na trijumf crno-bijelih bit će u Mozzartu najveća na svijetu, baš kao i na pobjedu najprijatnijeg iznenađenja prvenstva Švedske, Hekena.

Počinje sezona za Juventus. Rival na otvaranju novog šampionata Serije A u Torinu bit će Sasuolo. Gosti su već odigrali jednu takmičarsku utakmicu u sklopu ove sezone, ali ona se neslavno završila. U 1. kolu Kupa Italije eliminisao ih je drugoligaš Modena predvođena Dijegom Falčinelijem. Saradnja između Juventusa i Sasuola posljednjih sezona je bila uobičajna stvar kada su u pitanju transferi i pozajmice igrača, ali se to nije baš odrazilo na teren. 

Prošle sezone je Sasuolo trijumfovao na Alijancu sa 2:1, poslije čega su se crno-bijeli osvetili identičnim rezultatom dva puta, u februaru u Kupu Italije i aprilu u Seriji A. Na posljednjih sedam duela Juvea i Sasuola došla je igra GG&3+.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.57. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online. 

Haken - Mjalbi

Heken je apsolutni hit šampionata Švedske. Prošle godine je teškom mukom izborio opstanak, završio je 12. na tabeli, a ove se ravnopravno bori za titulu. Danas ima priliku da ponovo izbije na vrh tabele, ukoliko savlada Mjalbi ponovo će imati bod više od trenutnog lidera Đurgordena, koji je već odigrao svoj meč 18. kola (savladao Kalmar sa 3:2). 

Hekenu neće biti lako, u goste mu dolazi osmoplasirani Mjalbi, koji je u dobroj formi. Vezao je četiri utakmice bez poraza (po dvije pobjede i remija), pa sada ima osam poena manje od današnjeg rivala. Ova dva tima su se sastala već jednom ove sezone, 10. jula, kada je Heken kao gost trijumfovao sa 2:1. Tada je Mjalbi imao prednost na poluvremenu, ali su Bengtson i Jusuf donijeli preokret u nastavku, ujedno i prvu pobjedu u direktnim duelima poslije tri uzastopna remija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.