POLJAK U CENTRU PAŽNJE

Upozorenje za Levandovskog: Ovo ti nije Bundesliga

Poljak je mogao puno više naučiti u ovoj utakmici, piše "Marca"

Robert Levandovski. Agencije

G. Š.

15.8.2022

Barcelona našeg Miralema Pjanića je u 1. kolu La Lige na Kamp Nuou remizirala (0:0) protiv Rajo Valjekana, što je razočaralo navijače koji su očekivali puno više, posebno od pojačanja dovedenog iz Bajerna - Roberta Levandovskog (Lewandowski).

Prva lekcija

- Poljak je mogao puno više naučiti u ovoj utakmici. Prva lekcija, tok i intenzitet utakmice je puno drugačiji kada stvari postanu ozbiljne, nego u prijateljskim utakmicama. U jednom dijelu utakmice, posebno u prvom poluvremenu, često je bio izoliran i morao se vraćati i na svoju polovicu, piše "Marca".

Madridski dnevnik osvrnuo se i na trenutak u kojem je Levandovski pozvao publiku da jače bodri tim.

- Druga lekcija koju je Levandovski mogao naučiti je da navijači ovdje zapravo ne navijaju za svoju ekipu. Da, motivirani su u velikim utakmicama, ali ne i protiv Raja. Ovo nije Bundesliga, pa je zato Levandowski morao tražiti navijače da navijaju, dodaje se u tekstu.

- Upozorenje za Levandovskog: Ovo ti nije Bundesliga, naslov je teksta na njemačkom "Sport Bildu" koji je popratio službeni debi Poljaka u dresu Katalonaca.

Barcelona se mučila

ort" je ocijenio: 

- Barcelona se mučila pronaći prostora i stvoriti prilike u prvom poluvremenu u kojem je Levandovski bio skoro neprimijećen.

U isto vrijeme njegov bivši klub Bajern gazi bez njega. U prvenstvu su slavili u dvije dosadašnje utakmice uz gol-razliku 8-1, dok su u Njemačkom Superkupu pobijedili RB Leipzig s 5:3. Dakle, nakon odlaska Lewandowskog u tri službene ovosezonske utakmice zabili su već 13 golova...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.