PREMIJER LIGA BIH

Osim: Igman može biti jako nezgodan

Ono što gube na svježini, odnosno na umoru, mogu dobiti u činjenici da igraju rasterećeniji nego mi, jer su svoj neki cilj ostvarili - rekao je trener Veleža

Amar Osim. Arhiva

Piše: G. Š.

17.8.2022

Šef stručnog štaba Veleža Amar Osim najavio je današnju (17.30 sati), zaostalu utakmicu drugog kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana iz Konjica, koja će biti odigrana na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli.

-Zaostala utakmica protiv protivnika koji je dobio puno na samopouzdanju nakon pobjede protiv Sarajeva, koji će vjerovatno biti malo umorniji od nas, ali to ništa ne znači. Ono što gube na svježini, odnosno na umoru, mogu dobiti u činjenici da igraju rasterećeniji nego mi, jer su svoj neki cilj ostvarili - rekao je Osim.

Velež je u prethodnom kolu poražen u Trebinju (1:0)

- Nakon fine utakmice sa Željom, odigrali smo manje finu utakmicu sa Leotarom. Sada treba pokušati se vratiti u nekakvu atmosferu i energiju koju smo imali sa Željom. Ako to bude slučaj i protiv Igmana, imamo fine šanse da se radujemo svi zajedno. Ako ne bude, možemo imati velikih problema, jer je Igman pokazao u svim utakmicama koje je do sada odigrao da može biti jako, jako nezgodan - zaključio je Osim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.