KVALIFIKACIJE ZA LP

Koštalo je loše drugo poluvrijeme: Crvena Zvezda poražena u Izraelu

U preostala dva meča, Karabag i Viktorija Plzen su odigrali susret bez golova, dok je Benfika kao gost pobijedila Dinamo Kijev sa 2:0

E. Ć.

17.8.2022

Zvezda se kući vraća s minusom od jednog gola. Crvena zvezda info

Odigrana su preostale tri utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu prvaka, a najviše pažnje privukao je meč iz Haife gdje su se sastali Makabi i Crvena zvezda (3:2).

Izraelski tim je poveo u 18. minuti preko Frencija Pjerota (Frantzy Pierrot), a onda je uslijedio preokret prvaka Srbije. Prvo je Aleksandar Pešić poravnao rezultat u 27. minuti, da bi u 40. Gelor Kanga iskoristio asistenciju Bukarija za preokret "Crveno-bijelih". 

Međutim, Zvezda je u nastavku djelovala kao potpuno drugačiji tim. Već u petoj minuti nastavka Pjerot je postigao novi gol za Makabi. Tjaron Šeri (Tjarron Chery) je u 61. minuti natjerao golmana Zvezde Milana Borjana da po treći put vadi loptu iz svoje mreže.

Tako će se Zvezda vratiti u Beograd s golom zaostatka. U preostala dva meča, Karabag i Viktorija Plzen su odigrali susret bez golova, dok je Benfika kao gost pobijedila Dinamo Kijev sa 2:0.

Revanši su na rasporedu za sedam dana.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.